Home > Verkiezing Club van het Jaar 2019 groot succes, Garderizzjement De Kachelpiepers voorlopig op plek één

Verkiezing Club van het Jaar 2019 groot succes, Garderizzjement De Kachelpiepers voorlopig op plek één

jun 4, 2019 | Maregio

Garderizzjemint De Kachelpiepers staat op dit moment op de eerste plaats in de lijst cultuurvereniging van het jaar voor de provincie Limburg.

Garderizzjemint De Kachelpiepers staat op dit moment op de eerste plaats in de lijst cultuurvereniging van het jaar voor de provincie Limburg.

De verkiezing ‘Club van het Jaar’, een initiatief van het AD en de regionale titels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, de Stentor en de Tubantia) is een groot succes. Er is dit jaar een recordaantal clubs genomineerd en er zijn al meer dan 73.000 stemmen uitgebracht. Op de website clubvanhetjaar.nl zijn de genomineerde clubs uit jouw regio te vinden.

Dit is het tweede jaar dat iedere sport- of cultuurvereniging kans maakt op de titel ‘Club van het Jaar’. Vorig jaar waren de winnaars in de categorie cultuur ‘Muziekvereniging Soli’ en in de categorie sport ‘Basketbalvereniging Crackerjacks’. In deze officiële verkiezing krijgen clubs een podium om uit te dragen waarom hun club zo leuk, bijzonder of origineel is. De winnaars ontvangen, naast de nationale titel ‘Club van het Jaar 2019’, een masterclass naar keuze en een professionele promotiefilm van hun club.

De verkiezing ‘Club van het Jaar’ is een samenwerking met de Rabobank, NOC*NSF, LKCA en Kunstbende. Het doel is om de kracht van sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Schaatsster Esmee Visser en zangeres Shirma Rouse zijn de ambassadrices van de verkiezing.

Er zijn dit jaar maar liefst 1.300 Nederlandse clubs genomineerd en er kan nog tot 7 juni gestemd worden. De clubs met de meeste stemmen in de provincie worden gekroond tot provinciewinnaar. Hiervoor heeft een vereniging minimaal 50 stemmen nodig. Een vakjury kiest uit de 12 provinciewinnaars welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. Op 28 juni maken zij de winnaars bekend.

minimaal 50 stemmen nodig. Een vakjury kiest uit de 12 provinciewinnaars welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. Op 28 juni maken zij de winnaars bekend.