Home > Route du Soleil – De zomer begint in Wyck

Route du Soleil – De zomer begint in Wyck

jun 18, 2019 | Maregio

In het Maastrichtse stadsdeel Wyck vindt op vrijdag 21 juni a.s. voor de eerste keer de ‘Route du Soleil’ plaats.

In het Maastrichtse stadsdeel Wyck vindt op vrijdag 21 juni a.s. voor de eerste keer de ‘Route du Soleil’ plaats.

Meer dan 45 ondernemers presenteren zich op verrassende wijze met speciale acties, aanbiedingen, demonstraties, proeverijen en meer. Speciaal voor het evenement worden de Wycker Brugstraat (vanaf de Percee) en de Rechtstraat autovrij gemaakt en ontstaat er voor één dag, een echte winkel- en wandelpromenade. Het nieuwe evenement is een initiatief van Centrummanagement Maastricht in samenwerking met Wyck Promotie en Ondernemend Wyck. Met de Route du Soleil, die van 12.00 tot 20.00 uur duurt, wordt het begin van de zomer gevierd.

De Route du Soleil is veelzijdig. Bezoekers kunnen hun eigen route lopen en op die manier ontdekken wat Wyck allemaal te bieden heeft. Zo staat er bij optiek Peter Bronzwaer een echte F1 racesimulator van Red Bull, kun je bij Koekoek Film een eigen vakantie videoboodschap opnemen, is er bij Goudbloem echt goud te proeven, geeft Van Dijk C.S. Advocaten gratis juridisch advies, kun je bij Villa Trepetie selfies maken in een antiek bad en zijn er modeflitsen bij Magnolia Thrift Store. Bijna alle horecazaken presenteren zich met aparte proeverijen of cocktails. Ook zijn er salsa workshops en is er een optreden van Dansschool Reality. Tussen 18.00 en 20.00 uur is er een afsluitende borrel op het kruispunt Rechtstraat – Wycker Brugstraat (voor Café Zondag). Kijk voor het uitgebreide programma, alle deelnemers en activiteiten op: www.wyck.nl.

De ambitie is om van de Route du Soleil een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Centrummanagement Maastricht organiseert deze dag met als doel de gastvrijheid en veelzijdigheid van de ondernemers te laten zien en zo meer bezoekers naar Wyck te trekken. Hiervoor zochten zij de samenwerking op met Wyck Promotie dat recentelijk landde onder de vleugels van ondernemersplatform Ondernemend Wyck.