Home > 20.000 gratis wandelroutes als kennismaking met een nieuw stuk Maastricht

20.000 gratis wandelroutes als kennismaking met een nieuw stuk Maastricht

jun 27, 2019 | Maregio

Met een kanonschot nam wethouder Gert-Jan Krabbendam woensdagmiddag de nieuwe wandelroutes door het Frontenpark in gebruik.

Met een kanonschot nam wethouder Gert-Jan Krabbendam woensdagmiddag de nieuwe wandelroutes door het Frontenpark in gebruik.

Met de opening van de wandelroutes is ook de afronding van het Noorderbrugproject een feit. Maastricht is aan de noordkant van de binnenstad een groot nieuw stadspark rijker. Dit ‘ongepolijste’ park verbindt de vestingwerken van de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar. Het natuurpark is een tegenhanger van het stadspark aan de zuidzijde van de binnenstad en kent een ruwere en ruigere uitstraling. Met volop ruimte voor flora en fauna, evenementen én cultureel erfgoed.

Gert-Jan Krabbendam, wethouder Stadsontwikkeling: “Het werk aan de Noorderbrug is afgerond en de vestingwerken zijn geconsolideerd. Nu is het moment daar om het gebied terug te geven aan de stad. We maken vandaag voor alle Maastrichtenaren een nieuw stuk stad toegankelijk. Een gebied dat vanuit de historie onmiskenbaar Maastrichts is. Dit park kan vanaf nu uitgroeien tot een plek waar oorspronkelijke en nieuwe Maastrichtenaren samen komen’.

Om Maastrichtenaren en bezoekers van de stad de weg te wijzen door het enerverende Sphinxkwartier en Frontenpark ontwikkelde Maastricht Marketing in samenwerking met Wijkontwikkelingsmaatschappij Belvédère en Stichting Sphinxkwartier de wandelroute: ‘Sphinxkwartier-Frontenpark: industrieel en eigenwijs’.

Kosteloos uitproberen

Vanaf donderdag 27 juni zijn 20.000 exemplaren van deze uitgave (Nederlands- en Engelstalig) gratis op te halen bij het Maastricht Visitor Center (Dinghuis, Kleine Staat 1) en bij diverse ondernemers in het Sphinxkwartier, Bassin, Het Radium en de Boschstraat.

Wandelen onder leiding van een Official Maastricht Guide

Ter introductie van deze wandeling worden er 6 unieke wandelingen op 3 verschillende data aangeboden onder leiding van een Official Maastricht Guide van Explore Maastricht. Tijdens deze tocht van 1,5 uur vertellen zij het verhaal van het Sphinxkwartier en Frontenpark. Deze rondleidingen vinden plaats op 4, 11 en 12 juli 2019 en zijn toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje. Toegangskaartjes kunnen vanaf 28 juni opgehaald worden bij het Maastricht Visitor Center, max. 2 tickets per persoon.