Home > Collectanten Hersenstichting halen in Limburg € 15.932,90 op

Collectanten Hersenstichting halen in Limburg € 15.932,90 op

jul 3, 2019 | Maregio

De collecte van de Hersenstichting heeft voor het eerst meer dan 1,5 miljoen opgebracht. In Limburg hebben 180 vrijwilligers gecollecteerd voor de Hersenstichting. Zij hebben samen bijna € 16.000,- ingezameld.

De collecte van de Hersenstichting heeft voor het eerst meer dan 1,5 miljoen opgebracht. In Limburg hebben 180 vrijwilligers gecollecteerd voor de Hersenstichting. Zij hebben samen bijna € 16.000,- ingezameld.

“We zijn onze collectanten en organisatoren heel dankbaar”, aldus directeur-bestuurder Merel Heimens Visser. “Deze opbrengst hebben we alleen maar kunnen bereiken met de hulp van al deze vrijwilligers.” Het is voor het 21e jaar op rij dat de opbrengst hoger is dan het jaar daarvoor.

De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. “Dat is noodzakelijk, want 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. En hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden”, aldus Heimens Visser. Daarom investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

De collecte van de Hersenstichting vindt elk jaar plaats in de laatste week van januari. De collecte van 2020 vindt plaats van 27 januari t/m 1 februari. Nieuwe collectanten kunnen zich het hele jaar aanmelden via www.hersenstichting.nl/collecte .

Over de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl .