Home > Maastricht lanceert haar thema voor bidbook Eurovisie Songfestival 2020

Maastricht lanceert haar thema voor bidbook Eurovisie Songfestival 2020

jul 9, 2019 | Maregio

Come Closer. Dat is het thema waarmee Maastricht en Limburg inhoud en kleur geven aan hun kandidatuur als gaststad/regio voor het Eurovisie Songfestival in 2020.

Come Closer. Dat is het thema waarmee Maastricht en Limburg inhoud en kleur geven aan hun kandidatuur als gaststad/regio voor het Eurovisie Songfestival in 2020.

Maastricht is daarmee de eerste kandidaatstad die een tipje van de sluier oplicht over de inhoud van haar bidbook. Aanstaande woensdag 10 juli overhandigen burgemeester Penn-te Strake en gouverneur Bovens het bidbook aan de NPO.

Groot Europa wordt klein en intiem

Het Eurovisie Songfestival, dat is honderdtachtig miljoen mensen rond één podium en het is de kunst om ieder van hen het gevoel te geven er zelf bij te zijn. Europa is zó groot dat we het heerlijk vinden als het voor even klein en intiem wordt. Te ervaren dat wat we samen delen belangrijker is dan onze verschillen. “Voor dat Songfestival is Maastricht de uitgelezen locatie. Een internationaal georiënteerde stad, op het kruispunt van Europa. Een stad die alles heeft en toch overzichtelijk is, vol karakter en sfeer. De hoofdstad van een regio die je gastvrij omarmt; waar je mag komen zoals je bent. Een plek die voelt als een plein: het hart van Europa. Waar we als Europeanen met zijn allen even dichtbij elkaar kunnen zijn,” zegt burgemeester Penn-te Strake.

Thuiskomen

Gouverneur Bovens zegt: “Niet voor niets werd in onze provinciale hoofdstad Maastricht het verdrag getekend dat de geboorte inluidde van de Europese Unie en de Euro. Symbolen van internationale verbinding en voorspoed, die voortbouwen op de ideeën van een van hun grondleggers: Jean Monnet. Dezelfde Jean Monnet die ook ooit het Eurovisie Songfestival bedacht. Dat kan geen toeval zijn. Met Maastricht als gaststad komt het Songfestival een beetje thuis.”

Kwaliteit van leven

Met het thema Come Closer willen Maastricht en regio aan het grote uitbundige Eurovisie Songfestival wat meer intimiteit toevoegen. Zonder iets af te doen aan het spektakel, maar door er iets van de Limburgse ziel aan toe te voegen. Het vermogen om te genieten van het goede leven. Het kleine te waarderen, naast het grote. Samen te genieten, nieuwsgierig te zijn naar elkaar, naar wat ons verbindt en hoe ons dat samen sterker maakt.

Om het thema Come Closer te ondersteunen is deze film ontwikkeld:  https://www.youtube.com/watch?v=NlO4Y3-cPm0