Home > Senioren Partij Maastricht spant zich in voor behoud van André Willems Award

Senioren Partij Maastricht spant zich in voor behoud van André Willems Award

aug 2, 2019 | Maregio

De fractie van de Senioren Partij Maastricht (SPM) betreurt het besluit van Ironman Nederland om de André Willems Award, de prijs voor een bijzondere prestatie tijdens Ironman Maastricht, na één jaar alweer te schrappen.

De fractie van de Senioren Partij Maastricht (SPM) betreurt het besluit van Ironman Nederland om de André Willems Award, de prijs voor een bijzondere prestatie tijdens Ironman Maastricht, na één jaar alweer te schrappen.

De fractie vindt dat de partij uit respect voor vorig jaar overleden wethouder zelf een André Willems Award in het leven moet roepen en heeft daartoe een voorstel ingediend bij het partijbestuur van de SPM, aldus fractievoorzitter John Steijns. ,,Een groot mens als André Willems, die voor zoveel mensen van betekenis is geweest, verdient het dat zijn nagedachtenis is ere wordt gehouden.”

Nauw betrokken

De award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. SPM-wethouder André Willems was als stadsbestuurder nauw betrokken bij de komst van de beroemde triatlon naar Maastricht.  De award ging naar het duo Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens van team Supermaan ( zie foto) voor hun geweldige prestatie tijdens de Ironman 2019.

Verkorte versie

De Amerikaanse organisatie van het evenement besloot vorig jaar om Maastricht na vier edities van de kalender te halen, in verband met een te gering aantal deelnemers en te hoge kosten. Dit weekend wordt wel een verkorte triatlon gehouden, bestaande uit 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Niet heroïsch

Vincent van der Stouwe van Ironman Nederland daarover in De Limburger: „Deze versie vinden wij organisatie net niet heroïsch genoeg om te verbinden aan de vorig jaar ingestelde award. Die hoorde bij de lange afstanden van de vorige edities.” Hij zegt te hopen dat de volwaardige Ironman in de komende jaren weer terugkeert. „Dan is een herintroductie van deze hommage aan André Willems ook weer meer op zijn plaats.”

Onafhankelijke commissie

Nu er feitelijk geen André Willems Award meer is voelt de Senioren Partij Maastricht zich vrij het initiatief over te nemen, eventueel in overleg met de wedstrijdorganisatie. Fractievoorzitter John Steijns: ,,De doelstelling die aan de award was gekoppeld dient uiteraard ongewijzigd te blijven. Daarnaast is de factie voorstander de toekenning door een onafhankelijke commissie  te laten bepalen.”