Home > De Tempeleers zoeken stadsprins

De Tempeleers zoeken stadsprins

sep 2, 2019 | Maregio

Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers uit Maastricht is weer op zoek naar dé stadsprins voor 2020.

Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers uit Maastricht is weer op zoek naar dé stadsprins voor 2020. 

“Vier en een halve week dagelijks met een grote glimlach klaar staan voor het ‘Vastelaovendvierend Volk vaan Mestreech’. Het ‘vastelaovendgeveul’ naar voren brengen. Steun bieden aan zieken. Dansen met gehandicapten, kinderen wegwijs maken in de traditie van de ‘Mestreechter Vastelaovend’, studenten betrekken bij Maastrichts’ waardevolste evenement en het boegbeeld zijn van carnaval dat jaar.” Het zijn enkele voorbeelden die Armand Peereboom, stadsprins van 2019, uit zijn mouw schudt als hem gevraagd wordt naar de inhoud van het stadsprinsschap. “Er komt natuurlijk nog veel meer moois en onverwachts kijken bij deze erefunctie”. 

Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers uit Maastricht is weer op zoek naar dé stadsprins voor 2020. Hiervoor roept de vereniging de hulp in van ‘het volk’. “Wij horen graag van de Maastrichtenaren wie zij geschikte kandidaten vinden. Het is niet de bedoeling dat iemand zichzelf aandraagt. We zijn met name benieuwd hoe iemand op anderen overkomt”, aldus voorlichter Odin Wijnhoven. Hiervoor dient een formulier zo compleet mogelijk ingevuld te worden. Dit is vanaf 1 september tot 11 november te downloaden en in te vullen via de website van de Tempeleers. 

“Uiteraard zijn er enkele criteria waar onze toekomstige stadsprins aan moet voldoen. Zo moet onze kandidaat in Maastricht wonen, het Maastrichts beter dan de beste spreken, enthousiast en aimabel zijn, een echte carnavalsvierder zijn en in staat zijn om met iedere inwoner van de stad op zijn/haar niveau te spreken”, aldus Wijnhoven. Peereboom kijkt nog eens met een plezierig gevoel terug naar ‘zijn’ tijd: “Ik had dit voor geen goud willen missen! Iedere dag flitsen er wel weer dingen door mijn hoofd die ik heb meegemaakt in die korte, intensieve tijd. Ik roep dan ook iedereen op om kandidaten op te geven. Het prinsschap gun ik iedereen!”