Home > Thema NBE-compositiewedstrijd 2020: Roll over Beethoven

Thema NBE-compositiewedstrijd 2020: Roll over Beethoven

sep 12, 2019 | Maregio

Elk jaar opnieuw bewijst de NBE-compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht.

Elk jaar opnieuw bewijst de NBE-compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang het maar zelf verzonnen is. Dit jaar is het thema: Roll over Beethoven.

250 Jaar geleden werd deze eigenzinnige componist geboren, die zich niet veel aantrok van de bestaande muziekregels, met iedereen overhoop lag, zijn eigen weg ging en het een na het andere meesterwerk componeerde. Met elkaar, voor elkaar, omarm elkaar – daar schreef hij al over in zijn 9e en daar gaat het ook nu nog steeds om. Het NBE daagt jonge componisten uit net zo eigenwijs te zijn als Beethoven.

Op weg naar het Nieuwjaarsconcert is de compositiewedstrijd van het NBE en BNNVARA voor iedereen t/m 18 jaar: rappers, violisten, blazers, drummers, toetsenisten, singer-songwriters, iedereen kan meedoen en maakt kans om met het NBE op 1 januari 2020 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv.

Geluidsopnames of video’s van composities kunnen vóór 15 oktober gemaild worden naar componeren@nbe.nl . Meer informatie over de compositiewedstrijd https://nbe.nl/componeren/