Home > Boekpresentatie Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel

Boekpresentatie Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel

sep 17, 2019 | Maregio

Bij Boekhandel Dominicanen vindt op zondag 22 september om 11.00 uur de presentatie plaats van het nieuwe boek van Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel . Een gloednieuw deel over De Bende van De Korenwolf met tekeningen van Iris Boter.

Bij Boekhandel Dominicanen vindt op zondag 22 september om 11.00 uur de presentatie plaats van het nieuwe boek van Jacques Vriens: De reis met de Vliegende Leunstoel . Een gloednieuw deel over De Bende van De Korenwolf met tekeningen van Iris Boter.

Natuurlijk vertelt Jacques Vriens vooral over zijn nieuwe boek en hoe het ontstaan is en verder vertelt hij kort iets over andere boeken. Je kunt hem vragen stellen en hij zet graag zijn handtekening in zijn boeken. Als je tussen de 7 en 12 jaar bent en het leuk vindt om bij een echte boekpresentatie van een beroemd kinderboekenschrijver te zijn: je bent van harte welkom.

De reis met de Vliegende Leunstoel

De kleine Nina, haar bijdehante zus Eefie, haar technische broertje Joost én hun ondeugende oma vormen samen De Bende van de Korenwolf. Grote puberbroer Pepijn vindt dat bende-gedoe maar niks, toch doet hij vaak wel mee (onder protest). Als Joost en Eefie van school naar huis fietsen, wordt Joost van zijn sokken gereden door een stel wielrenners. Tot zijn grote woede logeren die ook nog in hotel De Korenwolf. Joost zint op wraak en schakelt zijn grote broer Pepijn in, maar die valt als een blok voor Aischa, die bij het groepje renners hoort.

Ondertussen zit oma met een dilemma: haar oude jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Afrika te komen, waar hij werkt als arts. Ze wil graag, maar ze durft niet te vliegen. Van kleuter Nina mag ze ook niet weg, omdat Nina bang is dat haar oma wordt opgegeten door ‘de dweilpaarden’. Pepijn gunt het oma van harte, maar is tegen vliegen vanwege het milieu. Joost en Eefie zijn wel enthousiast en bedenken een fantasierijk plan om oma van haar vliegangst af te helpen. De voorbereidingen moeten wel stiekem plaats vinden, want hun ouders zijn bang dat ze er weer ‘een bende’ van maken. Maar het lukt en zelfs de wielrenners helpen mee. Alleen pakt het hele plan  heel anders uit voor hun oma dan ze bedoeld hadden…

Jacques Vriens (1946) is één van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Hij werd geboren in Den Bosch en verhuisde in 1952 naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen ‘Ik groeide zelf op in een hotel met een toneelzaaltje. Mijn ouders hadden het ook altijd druk, net als die van de kinderen in Hotel De Korenwolf. Maar mijn broer en ik wisten ons ook altijd uitstekend te vermaken. En dat leverde jaren later heel veel inspiratie op voor “De Bende”.’