Home > 15e Bart Brentjens Challenge verreden als Nederlands Kampioenschap Mountainbike

15e Bart Brentjens Challenge verreden als Nederlands Kampioenschap Mountainbike

sep 20, 2019 | Maregio

De Bart Brentjens Challenge wordt op zondag 29 september 2019 voor de 15e keer verreden.

De Bart Brentjens Challenge wordt op zondag 29 september 2019 voor de 15e keer verreden.

De editie van 2019 geldt als open Nederlands kampioenschap mountainbike in de discipline Marathon. Er wordt in diverse categorieën gestreden om de nationale titel. De KNWU heeft ook dit jaar de Bart Brentjens Challenge gewaardeerd voor haar kwaliteit en als officieel Nederlands kampioenschap aangewezen. Bekende namen die in het verleden de Bart Brentjens Challenge op hun naam schreven zijn Lars Boom, Annemiek van Vleuten, Laura Turpijn, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en natuurlijk Bart Brentjens zelf. De Challenge betreft een open kampioenschap waardoor ook diverse buitenlandse toppers, waaronder vele Belgen, aan de start zullen verschijnen.

De organisatie is er enorm trots op dat er dit jaar wederom een zeer sterk en gevarieerd deelnemersveld aan de start zal verschijnen. Uiteraard zal de naamgever van het evenement Bart Brentjens aan de start verschijnen. Daarnaast staat bijna de voltallige top 10 van vorig jaar aan de start. Lars Boom komt zijn titel verdedigen, maar zal geduchte concurrentie ondervinden van diverse andere mountainbiketoppers, waaronder oud-winnaars Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en Hans Becking.

Inschrijvingen zijn nog open

Voor de mountainbikeliefhebbers, die niet over een wedstrijdlicentie beschikken, zijn er een vijftal toertochten uitgestippeld van respectievelijk 40, 55, 75, 95 en 110 km, waarbij de 110 km identiek is aan het parcours van het nationaal kampioenschap. Voor meer informatie over de Bart Brentjens Challenge en voor inschrijvingen kun je terecht op de geheel vernieuwde website www.bartbrentjens-challenge.com