Home > Aan de Stegge Twello en Sligro vieren hoogste punt nieuwbouw bezorgservice distributiecentrum Maastricht

Aan de Stegge Twello en Sligro vieren hoogste punt nieuwbouw bezorgservice distributiecentrum Maastricht

sep 27, 2019 | Maregio

Het hoogste punt van het nieuwe bezorgservice distributiecentrum van Sligro in Maastricht is bereikt. Middels het onthullen van een doek in de top van de staalconstructie is dit afgelopen woensdag samen met de betrokken partijen gevierd.

Het hoogste punt van het nieuwe bezorgservice distributiecentrum van Sligro in Maastricht is bereikt. Middels het onthullen van een doek in de top van de staalconstructie is dit afgelopen woensdag samen met de betrokken partijen gevierd.

16.703 m2  nieuwbouw

Sligro optimaliseert zijn landelijk logistiek netwerk van bezorgservice distributiecentra ten behoeve van de bezorging aan Sligro- en Heinekenklanten. De nieuwe vestiging aan de Habitatsingel in Maastricht, vlakbij de A2, krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied en zorgt voor 93 FTE aan arbeidsplaatsen in de regio. Het gebouw zal bestaan uit 15.223 m2 bedrijfsruimte (koel, vries en expeditie) met een vriescel van maar liefst 3.625 m2 en 1.480 m2  kantoor. Onlangs leverde Aan de Stegge Twello al een nieuwe vestiging op voor Sligro in Deventer. Het ontwerp is tot stand gekomen met Omni Architecten uit Schijndel en Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders uit Volkel. Het ontwerp is zodanig uitgewerkt dat het in de toekomst eventueel gemakkelijk uit te breiden is.

Gerrit Buitenhuis, directeur Supply Chain Sligro Food Group: “Het nieuwe DC is nodig om onze eigen groei in deze regio goed te verwerken én om de horecabevoorrading voor Heineken in het logistieke proces te kunnen integreren. Vanuit Maastricht kunnen we onze klanten en die van Heineken in ZuidLimburg nog beter bedienen. Hierdoor rijden we ook minder kilometers en dat komt direct ten goede aan onze CO2-reductie.”

Marco van der Laan, directeur van Aan de Stegge Twello: “We zijn trots dat we na de succesvolle samenwerking in Deventer wederom een mooi project mogen realiseren met Sligro. Een gebouw ontwikkelen doe je immers samen. Dan kom je tot een optimaal gebouw dat exact aansluit op de bedrijfsprocessen.”

Ook Vivianne Heijnen, wethouder economie van de gemeente Maastricht, is verheugd met de bouw van dit nieuwe en duurzame distributiecentrum: “De komst van Sligro naar Maastricht is goed voor de economie, goed voor de werkgelegenheid en goed voor bedrijvenpark Maastricht-Zuid. Samen met de investeringen en uitbreidingen van andere bedrijven op dit terrein zorgt dit logistieke centrum voor nieuw elan.”

BREEAM

De moderne nieuwbouw van Sligro wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. De werkplekken zijn hoogwaardig op het gebied van ventilatie en daglicht. Het pand wordt tevens geschikt gemaakt voor toepassing van PV panelen. In combinatie met nog meer duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Excellent’ certificering.

Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt in 2019 vlak voor de kerstdagen opgeleverd.