Home > Hoogste nieuwe binnenkomer Lekker: Beluga loves you van Servais Tielman

Hoogste nieuwe binnenkomer Lekker: Beluga loves you van Servais Tielman

okt 29, 2019 | Maregio

‘Restaurant Beluga Loves You in Maastricht, het restaurant van Servais Tielman, is de hoogste nieuwe binnenkomer in de ranglijst Lekker 2020 en staat op plek 36.

‘Restaurant Beluga Loves You in Maastricht, het restaurant van Servais Tielman, is de hoogste nieuwe binnenkomer in de ranglijst Lekker 2020 op plek 36.

‘Dit is fantastisch’, aldus Tielman. ‘We zij pas heel kort bezig, met een compleet nieuw team. Dus dit is fantastisch’, is Servais Tielman zijn reactie vanaf het podium. ‘We doen dit samen. Niet alleen.’

Servais Tielman, voormalig eigenaar van sterrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen, nam deze zomer tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht over. Tielman was voorheen zes jaar lang souschef in restaurant Beluga. De voormalig sterchef nam zowel de exploitatie als de inboedel over van Beluga.  Zijn voormalig restaurant Cucina del Mondo, dat tot december 2018 een Michelinster had, sloot de deuren en heropende als restaurant Graffiti. Aan dit restaurant is Tielman nog verbonden als culinair adviseur.

Lekker 2020

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2020 zijn de ranglijstde nieuwkomersde grootste stijgersde hardste dalersuit de ranglijsten de provincietoppers uit de Lekker 2020 gepubliceerd.

.

Bron MissetHoreca