Home > Gio’s Cucina Casalinga wint juryprijs Italië MagazineRestaurant van het jaar 2019

Gio’s Cucina Casalinga wint juryprijs Italië MagazineRestaurant van het jaar 2019

nov 6, 2019 | Maregio

Het Italiaanse restaurant Gio’s Cucina Casalinga, welk ligt aan het Vrijthof te Maastricht, mag zich sinds 4 november 2019 volgens Italië Magazine het Restaurant van het jaar 2019 noemen.

Het Italiaanse restaurant Gio’s Cucina Casalinga, welk ligt aan het Vrijthof te Maastricht, mag zich sinds 4 november 2019 volgens Italië Magazine het Restaurant van het jaar 2019 noemen.

Onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden werd deze prijs uitgereikt in het Hilton Hotel in Amsterdam. De juryprijs die in de wacht werd gesleept, was een mooie kroon op de nominatie in de top 10 die al eerder bekend werd gemaakt via het tijdschrift.

Deze prijs wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt aan het restaurant dat het beste voldoet aan de door de jury opgestelde criteria. Zo dient een Italiaanse chef de scepter te zwaaien, moeten de gerechten authentiek Italiaans zijn, moeten fijne Italiaanse wijnen de gerechten ondersteunen en moet de Italiaanse sfeer ook buiten het bord te proeven zijn. Het restaurant hoort als het ware een ambassadeur te zijn voor de Italiaanse keuken. 

Tijdens de diners die de juryleden in hun zoektocht nuttigden, gingen zij op zoek naar de ultieme Italiaanse belevenis. De jury werd, zoals zij zelf aangaven, het meest verrast bij het restaurant waar men nog tafellinnen gebruikt, waar men groente een hoofdrol geeft, waar geserveerd wordt vanuit porseleinen schalen, waar elke hap een feestje is en waar uitgaan nog uitgaan is. In de oudste stad van Nederland is dit restaurant te vinden: Gio’s Cucina Casalinga aan het Vrijthof in Maastricht.

Uit handen van Andrea Perugini, ambassadeur van Italië, ontving Gio de plaquette die behoort tot deze prijs. Daarnaast zal in de volgende editie van Italië Magazine een reportage te vinden zijn over het winnende restaurant. Uiteraard zijn Gio en zijn team trots op het verkrijgen van deze mooie waardering.