Adventtijd, tijd van bezinning, de hang naar vervlogen tijden, het opzoeken van familie en vooral er voor elkaar zijn. Daar horen de kribkeswandelingen van het Heuvelland en De Voerstreek zeker bij.
Kerstmis is traditie en de kribkeswandelingen zijn dat inmiddels ook. Met zorg hebben de diverse kribkesbouwers in het Heuvelland en De Voerstreek alles van zolder en uit de kast gehaald, hun fantasie weer laten om een zo breed mogelijk scala aan kribkes en kerst gerelateerde versieringen te presenteren.
In het decor van het Heuvelland en De Voerstreek wandelen, ont- en opladen en genieten van de natuur, de omgeving en bovenal de kribkes. Kinderen struinen mee, opa en oma maken een ommetje en de echte doortrapper knoopt de wandelingen aan elkaar. Onderweg een warm welkom met een drankje en een hapje bij de diverse deelnemers.
Stichting Kribkeswandeling Heuvelland presenteert, vanaf de eerste advent zondag 1 december 2019, via de website www.kribkes.nl verschillende wandelingen die in de diverse Heuvelland en de Voerstreek dorpen van start gaan. De sfeervolle website is gebruikersvriendelijk en de wandelingen inclusief de bijbehorende kaartjes zijn gemakkelijk te downloaden, te printen of via de mobiele apparatuur onderweg mee te nemen.
Slecht ter been of gewoon een leuke tour met de auto maken? Een autoroute verbindt de kribkes die te ver uit elkaar liggen of niet direct in een gebied liggen waar wandelingen langs leiden. De route biedt een geweldige beleving van de omgeving, onze heuvels en de pittoreske dorpjes.
Vanaf 1 december tot en met 6 januari 2020 delen diverse bedrijven en inwoners in het Heuvelland en De Voerstreek hun kerstgedachten door de presentatie van de kribkes.
De sfeer rondom de kribkeswandeling is altijd ingetogen. De routes zijn via de website www.kribkes.nl of www.kribkes.be te downloaden. Schrijft u zelf een kerstverhaal of kerstgedicht? Stuur dit dan in via kribkes@gmail.com . De mooiste inzendingen zullen geplaatst worden op de site.
Deelnemers van de krikbeswandelingen worden uitdrukkelijk gevraagd om hun mooiste foto’s te delen via Facebook en Instagram met #kribkeswandeling om kans te maken op een lekkere pannenkoekenlunch voor 4 personen bij restaurant De Pannekoek.
Voor één ieder die enthousiast is en de Stichting een warm hart toe wil dragen is er de mogelijkheid om voor € 10,00 per jaar ‘vriend’ te worden van de kribkes.
Meer informatie op www.kribkes.nl of www.kribkes.be of op (0031) (0)43-4551557.
Kerstmis en de kribkes kennen geen grenzen, laat de adventtijd maar beginnen.
Op dit moment zijn geen evenementen bekend.


De Kerstman komt ook dit jaar wederom aan in dé Kerststad van Nederland, Maastricht en wel op vrijdag 6 december. Om 19.00 uur arriveert hij per trein op het Centraal Station van Maastricht, vergezeld van kinderen via Stichting De Knoevel. De aankomst is inmiddels een traditie en geldt als de Nationale Aankomst van de Kerstman.

Pathé Maastricht heeft op zondag 1 december de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers bereikt. Petra Wilbrink werd tijdens haar bezoek aan Penoza: The Final Chapter verrast met het bericht dat zij de miljoenste bezoeker was van de bioscoop. Theatermanager Lore Steegmans overhandigde Petra een mooie bos bloemen én een Pathé Unlimited Abonnement.

Tijdens de Maastricht Europe Days treffen inwoners, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en cultuurmakers elkaar om nieuwe ideeën voor de toekomst van Europa te schetsen. En samen te blijven werken aan wat nodig is, beter moet en anders kan. Het driedaagse programma is uitgewerkt in debatten, workshops, exposities, voorstellingen, sport- en netwerkevenementen. Een breed, internationaal programma waar iedereen welkom is.

De sectie Kemedie van heemkundevereniging Grueles brengt op 20, 21 en 22 december aanstaande een nieuwe productie ten tonele: Habsjaar. Peter Noten, o.a. bekend als regisseur van ’t Mestreechs Volleks Tejater én inmiddels ook als vaste gastregisseur van de sectie Kemedie van Grueles, tekende voor het script en de regie van dit even ontroerende als vermakelijke kerstspel.

Wetenschappers van het Maastricht UMC+ krijgen een subsidie van 800.000 euro om een nieuw systeem te ontwikkelen waarmee patiënten zelf hun hartslag kunnen monitoren. Doel: een persoonlijkere behandeling van boezemfibrilleren, een veelvoorkomende hartritmestoornis. De Hartstichting neemt de helft van de subsidie voor haar rekening, die is uitgereikt tijdens het congres 'Hart voor Duurzame zorg' in Utrecht.

Gemeente Maastricht, Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling en Servatius hebben een intentieovereenkomst getekend voor 40 sociale huurwoningen aan de Groene Loper. Sociale huurwoningen zaten niet in het basis stedenbouwkundig plan van A2 Maastricht uit 2009. Dankzij de inzet van betrokken partijen komt er nu toch een mix aan woningen.