Home > 36% van de Limburgers is het eens: verwennerij hoort bij de feestdagen

36% van de Limburgers is het eens: verwennerij hoort bij de feestdagen

jan 11, 2020 | Maregio

Stichting Jarige Job roept heel Nederland op cadeautjes mee te geven aan de PostNL-pakketbezorger zodat ieder kind een mooie verjaardag kan vieren.

Stichting Jarige Job roept heel Nederland op cadeautjes mee te geven aan de PostNL-pakketbezorger zodat ieder kind een mooie verjaardag kan vieren.

De drukke feestmaand is achter de rug en de maand van goede voornemens is aangebroken. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlandse ouders het belangrijk vindt dat alle kinderen in Nederland hun verjaardag kunnen vieren met een cadeau.1 Nu belandt er na de feestdagen bij zeven op de tien kinderen een deel van de cadeaus ongeopend in de kast. Deze cadeaus kunnen vanaf vandaag gratis verstuurd worden naar Stichting Jarige Job. Samen met PostNL zorgen ze er voor dat deze cadeautjes terecht komen bij kinderen die anders geen cadeau krijgen voor hun verjaardag.

Bijna zes op de tien Nederlanders (58%) vieren zowel Sinterklaas als kerst met presentjes, dit blijkt uit representatief onderzoek van Stichting Jarige Job uitgevoerd door Dynata. Dat zorgt eind van de feestmaand voor een flinke berg aan cadeautjes. De helft van de kinderen krijgt meer dan vijf cadeaus tijdens de feestdagen. En een op de tien krijgen zelfs meer dan tien cadeautjes. Bij zeven op de tien kinderen belandt een deel van de cadeaus dan ook ongeopend in de kast. Dit komt in de helft van de gevallen omdat zij te veel cadeaus hebben gekregen. Ondanks dat vindt 36% van de Limburgers dat verwennerij bij de feestdagen hoort.

Prachtige verjaardagsbox

Alle pakjes komen terecht bij kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Met de ingeleverde cadeautjes wordt voor deze kinderen een prachtige verjaardagsbox samengesteld met onder andere slingers, taart én traktaties om ook in de klas hun verjaardag te kunnen vieren. Zijn er geen cadeautjes overgebleven? Koop dan een cadeautje extra. Bij Bruna is het in januari mogelijk een cadeautje te kopen en direct af te geven voor Stichting Jarige Job.

Meedoen? Zo werkt het!

Op https://www.postnl.nl/campagnes/mooi-gebaar/ kan iedereen een verzendlabel downloaden om het pakket gratis te versturen. Het nieuwe, ongebruikte cadeau dient in de originele verpakking te zitten en verpakt te worden in een doos met daarop het PostNL-verzendlabel. Het pakket kan meegegeven worden aan de pakketbezorger wanneer die een pakket aflevert of afgegeven worden bij een PostNL-locatie. De actie loopt tot en met 31 januari.