Home > Danyel in Maastricht op plek 7 van Beste Wijnspijs Restaurants van Nederland

Danyel in Maastricht op plek 7 van Beste Wijnspijs Restaurants van Nederland

jan 27, 2020 | Maregio

Het is weer tijd voor de 10 Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland! In 2019 zette ruim 700 restaurants uit het hogere segment hun culinaire beste beentje voor tijdens meer dan 120 WijnSpijs Wandelingen.

Het is weer tijd voor de 10 Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland! In 2019 zette ruim 700 restaurants uit het hogere segment hun culinaire beste beentje voor tijdens meer dan 120 WijnSpijs Wandelingen.

De 23.600 Wandelaars, ook wel de jury, gaven hun ongezouten mening aan de hand van de enquête. Deze week onthullen we de Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland.

Danyel op no.7

In dit klassieke Franse restaurant wordt je in watten gelegd door Chef Danyel en zijn vrouw Mariska, die de wijnen zorgvuldig selecteert. Dat Danyel in de top 10 staat is niet helemaal een verrassing, zij waren tenslotte restaurant van de maand in oktober.

De WijnSpijs Wandeling

Op 27 oktober verzamelen 242 foodies zich in Maastricht om te genieten van de culinaire kunsten van zeven restaurants. Al snel was het duidelijk dat Danyel de topper van deze editie was en daarmee ook de 7e van heel Nederland dit jaar.

De francofiele ouders van deze restauranteigenaar, hebben uiteindelijk hun favoriete platen moeten meenemen, om de ambtenaar van de burgerlijke stand te overtuigen. Maar het mocht, Danyel – vernoemd naar de beroemde Franse chansonnier Danyel Gérard – is een feit. Danyel is erfelijk belast met die liefde voor het Franse leven, ‘Joie de Vivre’, noemt hij het zelf. Wanneer Danyel besluit om een restaurant te openen is de keus voor een klassiek Frans restaurant snel gemaakt.

Lekker lang tafelen

Op de wijnkaart van Danyel’s vrouw, Mariska, vind je dan ook voornamelijk Franse wijnen. Zeker 60% komt uit hun favoriete land, aangevuld met andere klassieke wijnlanden als Spanje en Italië. Danyel wisselt zijn menu’s vaak. Het ‘carte blanche’ menu – besteld door 90% van alle gasten – wisselt zelfs maandelijks. Dit menu waarin het team de vrije hand krijgt, wordt ingevuld met de favoriete gerechten en wijnen van de crew. Wanneer ik je vertel dat Danyel zijn inspiratie haalt uit de seizoenen, en een grote liefde heeft voor zwezerik, kreeft, oesters, kaviaar en ganzenlever, hoef jij natuurlijk niet lang na te denken welk menu je neemt.

Danyel is ook bij Michelin opgevallen. Ze serveren ook een zeer betaalbaar Bib Gourmand menu. Wat je ook bestelt, eten bij Danyel is een avondvullend programma. Lekker lang tafelen (‘graag zonder telefoon’) en genieten van de kunde van Mariska en Danyel, in dit familiebedrijf in Maastricht.

Wat werd er geserveerd?

Met liefde bereid buikspek van het Duroc varken, 3 dagen gegaard, ballotine van ganzenlever. Een feestje voor het oog eén voor de maag.  De wijn die bij dit gerecht werd geschonken is Choux Croute – Gewürztraminer. Dit is een heel lichtzoete, zachte en elegante wijn. Past perfect bij het gerecht dus.

Restaurant Danyel is gelegen aan de Observantenweg 3 te Maastricht.