Home > Amstel Gold Race Ladies Edition start met 23 damesploegen

Amstel Gold Race Ladies Edition start met 23 damesploegen

feb 11, 2020 | Maregio

De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op 19 april voor het vierde achtereenvolgende jaar verreden. Dit jaar leggen de dames wederom 127 kilometer af over hetzelfde parcours als afgelopen jaar.

De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op 19 april voor het vierde achtereenvolgende jaar verreden. Dit jaar leggen de dames wederom 127 kilometer af over hetzelfde parcours als afgelopen jaar.

“Het vrouwenwielrennen wordt steeds professioneler en vanuit de Amstel Gold Race werken wij daaraan mee door de dames te waarderen op wereldniveau. De dameskoers wordt (gedeeltelijk) verreden over hetzelfde prachtige parcours als de mannen en daarnaast maak ik me hard voor een goede organisatie, reëel prijzen- en startgeld en niet te vergeten voldoende media-aandacht”, aldus koersdirectrice Leontien van Moorsel.

Aan de start staan maar liefst 23 ploegen. Dit zijn er vijf meer dan in 2019. 15 ploegen hebben automatisch startrecht voor deze Womens WorldTour wedstrijd. Daarnaast heeft koersdirectrice Leontien van Moorsel acht wildcards vergeven voor deelname aan de Amstel Gold Race Ladies Edition.

Startgeld damesploegen hoger in Amstel Gold Race Ladies Edition

Vanwege reglementaire wijzigingen vanuit de UCI keert de Amstel Gold Race dit jaar 10.000 euro meer uit aan startgeld aan de diverse ploegen. Het prijzengeld dat de Amstel Gold Race uitkeert na afloop is sowieso hoger dan de UCI voorschrijft. Hiermee levert de Amstel Gold Race een extra bijdrage aan de ontwikkeling van het dames wielrennen. De dames race start om 10:50 vanaf het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de 127 kilometer lange koers passeren de dames onder andere de Eyserbosweg en de Keutenberg. In de finale rijden ze vier lokale ronden waarin de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg zijn opgenomen.

De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt dit jaar wederom door de NOS live uitgezonden op NPO 1.