Home > Expositie ‘Uitzicht’ van Frédérike Kruse bij boekhandel Dominicanen

Expositie ‘Uitzicht’ van Frédérike Kruse bij boekhandel Dominicanen

feb 12, 2020 | Maregio

Frederike Kruse exposeert haar schilderijen van 16 februari tot 21 maart 2020 op het Priesterkoor van de Dominicanerkerk te Maastricht.

Frederike Kruse exposeert haar schilderijen van 16 februari tot 21 maart 2020 op het Priesterkoor van de Dominicanerkerk te Maastricht.

Frederike is meestal in haar atelier in het centrum van Maastricht te vinden, maar gedurende de zomermaanden werkt zij in Zwitserland. Te voet of met de fiets trekt zij de wereld in en ‘verzamelt’ zo vele soorten uitzichten. Deze vergezichten, stadsgezichten, havenzichten, en nog veel meer, verwerkt zij op het atelier tot non-figuratieve kunst. Voor de tentoonstelling ‘Uitzicht’ in de Dominicanerkerk toont zij een deel van deze verzamelde panorama’s uit de omgeving van Maastricht en Noord-Italië naast elkaar.

Frederike Kruse is autodidact. Met haar kunst maakt zij wat er in haar leeft zichtbaar voor de mensen om haar heen. Dit doet zij met schilderijen of met taal en soms door gebruiksvoorwerpen te maken, die schoonheid kunnen geven aan het alledaagse. Al haar werk steunt op ambacht en precisie. Met de onedele materialen die overal om ons heen en voor iedereen volop beschikbaar zijn, maakt zij iets wat onze leefomgeving versiert. Zij combineert een idee met heel veel aandacht voor het proces. Hierdoor krijgt het materiaal een gevoelige zeggingskracht die verder reikt dan het materiaal alleen. Een bol klei wordt iets anders wanneer zij ermee bezig is geweest. Dat geldt evengoed voor papier, jute, simpel borduurwerk, en alle andere materialen en technieken die een rol spelen in haar werk.

In de ogen van Frederike is de wereld als een schitterend uitzicht. Volledig volmaakt in zichzelf, inclusief alle rafelrandjes. Deze wereld is speciaal geschapen om met liefde en aandacht omlijst te worden. Het is haar bedoeling om met haar kunst een uitzicht te laten ervaren dat een glimlach brengt. Een glimlach die de hele dag meegedragen kan worden en die weerspiegelt in de gezichten om de beschouwer heen.