Home > Op naar de tien! Zet MVV ongeslagen thuisreeks ook tegen FC Den Bosch voort?

Op naar de tien! Zet MVV ongeslagen thuisreeks ook tegen FC Den Bosch voort?

feb 27, 2020 | Maregio

In thuiswedstrijden weet MVV Maastricht bijna niet meer wat verliezen is. In september werd in De Geusselt voor het laatst verlies geleden (tegen Jong Ajax 4-1). In de jongste negen ontmoetingen met een tegenstander werd niet meer verloren.

In thuiswedstrijden weet MVV Maastricht bijna niet meer wat verliezen is. In september werd in De Geusselt voor het laatst verlies geleden (tegen Jong Ajax 4-1). In de jongste negen ontmoetingen met een tegenstander werd niet meer verloren.

Deze reeks willen de mannen van Fuat Usta natuurlijk voortzetten. Dat moet dan vrijdagavond gebeuren tegen FC Den Bosch. MVV heeft ook iets recht te zetten tegen FC Den Bosch. Dit seizoen werd in september in de De Vliert  met maar liefst 4-0 verloren. Het hele MVV-team had toen een of-day. Het was notabene het Maastrichtse debuut voor doelman Nigel Bertrams.

Beide ploegen bivakkeren momenteel momenteel op plekken waar men aan het einde van het seizoen liever niet wil staan. MVV (14e) heeft na 27 duels 27 punten, FC Den Bosch vinden we terug op plaats 11 met 38 punten. De Brabanders verloren dit seizoen negen keer, speelden acht maal gelijk en behaalden tien keer de volle winst binnen. Afgelopen weekeinde noteerde de formatie van hoofdcoach Erik van der Ven een wel heel opmerkelijke uitslag. Zijn ploeg verloor bij  Excelsior met 6-4! Na een 2-0 voorsprong voor Excelsior herstelde de ploeg uit de bisdomstad de score en kwam zelfs met 4-3 aan de leiding. Na een rode kaart voor Den Bosch-spelers Jordy van der Winden wisten de Rotterdammers het duel in de slotfase toch nog om te buigen in een 6-4 zege. FC Den Bosch is in de laatste twee uitwedstrijden als het om scoren gaat flink op dreef. De teller staat wat dat betreft op zeven. Begin deze maand werd namelijk in Kerkrade met 5-1 van Roda JC gewonnen. Wat ook waar is: in dezelfde twee wedstrijden kregen ze dus zeven doelpunten tegen.

Vorig seizoen verliep de thuiswedstrijd van de Sterrendragers tegen de Brabanders niet voorspoedig. Toen werd er in eigen huis met 3-0 verloren. Het uitduel in De Vliert was toen wel een prooi voor MVV: 2-1, met doelpunten van Anthony van den Hurk. In de laatste vier ontmoetingen slaat de weegschaal door richting Den Bosch. De ploeg uit ’s Hertogenbosch wist drie van de vier duels in winst om te zetten.

Scheidsrechter vrijdagavond in De Geusselt is Arthur Denil uit België. Het wordt voor de tweede maal dat hij in Nederland een wedstrijd gaat leiden. Eerder deed hij dat eind vorig jaar toen hij FC Den Bosch-Jong PSV (2-1) onder zijn hoede had. Denil, die normaliter in de Belgische Tweede Divisie fluit, start de wedstrijd om 20.00 uur.