Home > De mooiste tassentrends van 2022

De mooiste tassentrends van 2022

jan 3, 2022 | Algemeen, Maregio

Als je graag een nachtlampje wilt kopen dan moet je rekening houden met de nieuwste trends in deze markt. Dat is ook het geval als je nieuwe tassen toe wilt voegen aan je collectie. Helaas is dat niet eenvoudig doordat er zoveel trends zijn als je gaat kijken naar de tassen die je op het moment kunt kopen. Gelukkig is het wel mogelijk om rekening te houden met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, net als je ook kunt doen bij het kopen van een nachtlampje kind. Onderstaand vind je namelijk de mooiste tassentrends van 2022.

Kettingen

Kettingen zijn een favoriete verfraaiing geworden in veel designertassen sinds ze in 2019 werden geïntroduceerd door diverse ontwerpers van tassen. Voor het voorjaar van 2021 behield het zijn glans (zowel letterlijk als figuurlijk) in de vorm van extra grote schakels die werden gebruikt als schoenbovenkanten, sieraden en tas riemen. Met zoveel variaties op deze trend die evolueerde van klassieke schakels naar leer-geweven-in-metalen banden, zal het geen verrassing zijn om in 2022 meer nieuwe stijlen met kettingen te zien. Natuurlijk worden deze metalen versieringen niet alleen geleverd met tassen van normale grootte. Ze zijn ook uitstekende riemen voor je microtassen – natuurlijk met een ketting van beter formaat. De ketting is dan dus bijna groter dan de tas, waardoor het een perfecte accessoire is om toe te voegen aan je outfit.

Microtassen

Tassen lijken kleiner en schattiger te worden, zozeer zelfs dat microtassen snel trendy worden naarmate 2022 nadert. Stiekem werd deze trend net al genoemd bij de kettingen, waar een microtas perfect mee gecombineerd kan worden. Hoewel ze niet zo ruim zijn als veel andere tassen die op het moment erg populair zijn, blijven microtassen de logische volgende stap voor iedereen die wil upgraden naar high fashion. En het perfecte voorbeeld hiervan is de Le Petit Chiquito van Jacquemus, wat een fantastische tas is van een klein formaat. Dit werd het eerst getoond op Instagram en de modewereld werd wild van deze kleine en superschattige tas die volledig uitverkocht was kort nadat hij in de AW19-presentatie van het merk was opgenomen. Uiteindelijk werd het een statussymbool voor de elite, gedragen als accessoire zoals elke halsketting of lichaamsketting.

Handgemaakt

Heb je ooit gedacht dat de gehaakte tassen van je grootmoeder het dragen waard zouden zijn? Nou, modeontwerpers vinden dat oma gelijk heeft! Luxe merken brengen namelijk geweven en andere handgemaakte tassen in de schijnwerpers en presenteren ze meer als op maat gemaakte meesterwerken. Modegoeroes en insiders houden van deze tassen vanwege het unieke karakter en het gevoel van individualiteit dat elk ontwerp biedt. Met hun sterke texturen en gebreide materialen zijn handgemaakte tassen een perfect accessoire voor 2022. Ze zullen het komende jaar misschien meer van de grond komen, vooral die boho-chique tassen in macramé-stijl die goed passen bij zowel winter- als zomeroutfits. Neem bijvoorbeeld de Bottega Veneta gehaakte schoudertas van katoenmix. Als een met de hand gehaakt stuk gemaakt van dik garen van een katoenmix met gouden kettingriemen, is deze tas echt een meesterwerk.