Home > Eigen doelpunt Danny Post bezorgt VVV-Venlo overwinning

Eigen doelpunt Danny Post bezorgt VVV-Venlo overwinning

feb 25, 2022 | 1Limburg, Sport

VVV-Venlo had het in de aanvangsfase lastig tegen Almere City FC.

De thuisploeg met oud-VVV’er Danny Post in de gelederen kreeg na nauwelijks drie minuten een eerste kans uit een hoekschop, maar het schot van Ramon Leeuwin werd door de VVV-defensie geblokt. Een vrije trap van Lance Duijvestijn verdween kort daarna over het doel van Delano van Crooij. Ook een volgende poging van Duijvestijn ging over.

Na een kwartier kreeg VVV de eerste kans. Nick Venema probeerde los te komen van zijn verdedigers, maar schoot de bal recht in de handen van doelman Nordin Bakker.Lance Duijvestijn werd even later aangespeeld door Bradly van Hoeven, maar kreeg de bal opnieuw niet tegen de touwen.

Halverwege de eerste helft kwam VVV op voorsprong. Joeri Schroijen zette de bal voor en VVV-clubicoon Danny Post tikte de bal in eigen doel: 0-1 . Almere City FC probeerde de achterstand snel weg te werken, bleef aandringen, maar ook Jeffry Puriel kreeg de bal er van dichtbij niet in.Acht minuten voor rust tikte doelman Nordin Bakker een geplaatst schot van Carl Johansson over zijn doel.

Op slag van rust kreeg Puriel de bal van Lance Duijvestijn. Hij kwam alleen voor Delano van Crooij, maar de VVV-doelman griste de bal voor de voeten van Puriel weg en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Even tevoren had trainer Jos Luhukay geel gekregen voor commentaar op de leiding.

Almere City begon met drie wissels aan de tweede helft. Vijf minuten na de hervatting kreeg Danny Post de kans gelijk te maken. Hij schoot de bal uit de draai net over. Tien minuten later kwam VVV goed weg toen een actie van Lance Duijvestijn op een Venlose arm eindigde. De bal ging echter niet op de stip.

VVV moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden en creëerde nauwelijks kansen Een snelle counter leverde niet meer dan een hoekschop op.

Een kwartier voor tijd werd Danny Post vervangen door Jonas Arweiler, die direct zijn visitekaartje afgaf. Delano van Crooij hield met drie puike reddingen zijn ploeg overeind. De thuisploeg bleef jagen op de gelijkmaker, maar de Venlonaren hielden stand en mochten het zoet van de overwinning smaken. Al kostte het bloed, zweet en tranen.

VVV stijgt met deze overwinning naar de tiende plek met 36 punten.

Bron: 1Limburg Sportnieuws