Home > Fortuna-trainer Ultee voelt zich ‘genaaid’

Fortuna-trainer Ultee voelt zich ‘genaaid’

feb 27, 2022 | 1Limburg, Sport

“Iedereen staat klaar voor de aftrap en er is één iemand in de hele wereld die een overtreding ziet.”

Het had de belangrijke 0-2 moeten zijn. Maar door het ingrijpen van de VAR en de beslissing van de scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd.

Ultee steekt zijn ongenoegen en frustratie niet onder stoelen of banken. “We waren heer en meester, Cambuur lag op de rug maar door zo’n bizarre beslissing kantelt de wedstrijd.” De Leeuwardenaren kregen na de afgekeurde goal meer vertrouwen en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 2-1. “De mentale tik die we door deze beslissing kregen is heel zwaar geweest.”

De onrust ontstond toen de 0-2 van Charlison Benschop werd afgekeurd door scheidsrechter Jannick van der Laan na ingrijpen van VAR Erwin Blaak. Zo zou bij de hoekschop van Fortuna, Erik Schouten geblokt worden door Fortunees Martin Angha. Hoewel niemand van Cambuur appelleerde, vond de scheidsrechter deze verdedigende actie van Angha na het bekijken van de beelden, niet door de beugel kunnen en annuleerde het doelpunt.

Aanvaller Zian Flemming is enorm teleurgesteld in de scheidsrechter maar kijkt ook naar zichzelf. “We hebben het na die tik ook zelf laten liggen. Na de afgekeurde goal zijn we gestopt met voetballen.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws