Home > KNVB wisselt vierde official bij wedstrijd Fortuna Sittard

KNVB wisselt vierde official bij wedstrijd Fortuna Sittard

mrt 1, 2022 | 1Limburg, Sport

De keuze voor Blank was opvallend omdat hij als videoscheidsrechter afgelopen zaterdag ingreep bij de uitwedstrijd van Fortuna Sittard bij SC Cambuur.

Fortuna Sittard dacht zaterdagavond na een halfuur op een 2-0 voorsprong te komen in Leeuwarden door een doelpunt van Charlison Benschop, totdat Blank zich meldde vanuit het videocentrum in Zeist. Blank vond als videoscheidsrechter dat Martin Angha een overtreding had begaan voorafgaand aan het doelpunt van Benschop. Daarop riep hij scheidsrechter Jannick van der Laan naar het videoscherm. Die besloot het doelpunt te annuleren.

Fortuna was na afloop teleurgesteld in de VAR en de scheidsrechter. “Iedereen staat klaar voor de aftrap en er is één iemand in de hele wereld die een overtreding ziet”, zei trainer Sjors Ultee na afloop. “Iedereen zal zeggen dat wij genaaid zijn”, voegde hij er later aan toe.

:

De KNVB bevestigt dat Erwin Blank van de wedstrijd is gehaald, maar zegt dat dat niks te maken heeft met afgelopen weekend. Volgens een woordvoerder komt de wijziging doordat Blank eerdere aanstellingen heeft gehad en dat de KNVB de scheidsrechters zoveel mogelijk wil spreiden over clubs en wedstrijden. De woordvoerder benadrukt dat de ‘correctie’ niet heeft plaatsgevonden omdat een club dat heeft gevraagd. De scheidsrechter bij de wedstrijd blijft ongewijzigd. Serdar Gözübüyük is zondag de leidsman in Sittard.

Het duel tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle, voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie, is zondagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws