Home > Kylie Waterreus in hetzelfde tenue als Ewan en Gilbert

Kylie Waterreus in hetzelfde tenue als Ewan en Gilbert

mrt 1, 2022 | 1Limburg, Sport

Bij Team Lotto-Soudal voelt Waterreus zich al goed thuis. Vooral de professionele aanpak van de ploeg spreekt haar aan.

Waterreus bewees direct haar waarde voor de ploeg in de eerste koersen van het jaar. In de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad behoorde ze lange tijd tot de kopgroep. Uiteindelijk finishte ze op de 80ste plek op ruim 5,5 minuut van winnares Annemiek van Vleuten.

Niet alleen op sportief gebied is de 23-jarige wielrenster een aanwinst voor de ploeg. Ploeggenote Mieke Docx geeft aan dat Waterreus een hele gezellige meid is die voor sfeer zorgt in de ploeg. Maar ook in de koers ziet Docx een toegevoegde rol voor Waterreus: “Door haar ervaring kan ze de jonge rensters van onze ploeg aanwijzingen en tips geven. Ik denk dat ze voor ons een goede wegkapitein kan zijn.”

Waterreus geniet er van dat ze nu rond rijdt met een in wielerkringen bekend shirt. “Ik heb het gevoel dat iedereen naar mij zwaait, ook tijdens de training. Uiteraard zwaai ik naar iedereen terug”, vertelt ze met een brede grijns op haar gezicht.

In het verleden reed Waterreus een aantal jaren bij kleinere Belgische wielerploegen zoals Team Multum Accountants en Health Mate – Cyclelive Team. In het najaar van 2021 tekende ze een contract voor Team Lotto-Soudal. De damesploeg is weliswaar zelfstandig, maar is wel verwant aan de mannenploeg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws