Home > Roger Reijners wordt trainer Fortuna Sittard Vrouwen

Roger Reijners wordt trainer Fortuna Sittard Vrouwen

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Sport

Fortuna Sittard treedt vanaf komend seizoen toe tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De 58-jarige Reijners, geboren in Roermond, is geen onbekende in Sittard. Tussen 1983 en 1991 speelde hij meer dan 200 wedstrijden voor Fortuna. Ook als coach hij is al actief geweest in Sittard. Hij was er al trainer bij de jeugd en assistent-trainer bij het eerste elftal om vervolgens tussen 2007 en 2010 aan het roer te staan van de hoofdmacht van Fortuna.

In oktober 2010 werd Reijners gepresenteerd als bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen. Onder Reijners kwalificeerde Nederland zich voor het EK van 2013, waar Oranje werd uitgeschakeld in de groepsfase. Zijn grootste succes met de Oranjevrouwen behaalde hij in 2014 toen Nederland zich voor het eerst wist te kwalificeren voor het WK vrouwenvoetbal. Op dat toernooi, gehouden in 2015, strandde Nederland uiteindelijk in de achtste finales tegen grootmacht Japan. Kort na het WK besloot de KNVB het contract met Reijners te ontbinden.

Daarna was hij nog coach bij de vrouwen van Myanmar en China onder 17 jaar en was hij assistent bij MVV. Sinds afgelopen zomer is hij coach van de beloften bij VVV-Venlo. Daar stopt hij na dit seizoen.

Reijners zegt de stap naar Fortuna prachtig te vinden: “Ik ben er enorm trots op om vanaf het begin deel uit te kunnen maken van dit ambitieuze project. De eerste uitdaging zit nu in het vormen van een organisatie, zodat we er meteen staan bij de aftrap van ons eerste seizoen in de Eredivisie”, zegt Reijners in een eerste reactie.

Bo Breukers, coördinator vrouwenvoetbal bij Fortuna, is blij met de aanstelling van Reijners. “Dat we een ervaren trainer als Roger hebben kunnen overtuigen laat zien dat we mooie, gezonde plannen hebben voor het vrouwenvoetbal. Hij neemt een schat aan ervaring mee, waaronder het bondscoachschap bij de Oranje Leeuwinnen.”

Fortuna Sittard maakte afgelopen januari bekend toe te treden tot de Eredivisie voor vrouwen. Daardoor is Limburg vanaf komend seizoen weer vertegenwoordigd op het hoogste niveau wat betreft vrouwenvoetbal. Ook Telstar treedt vanaf komend seizoen toe tot de Eredivisie. Fortuna Sittard heeft de afgelopen week twee talentendagen georganiseerd om potentiële speelsters te vinden voor het eerste elftal en het beloftenteam.

:

Bron: 1Limburg Sportnieuws