De meeste gemeenten in Noord- en Midden-Limburg kopen hun energie duurzaam in. In het zuiden van de provincie is dat wel anders: bijna alle gemeenten zijn daar grotendeels niet groen.
De Limburger is compleet vernieuwd. Een nieuwe, frisse vormgeving en vanaf nu elke zaterdag met een gratis weekendmagazine. Maak nu kennis met de vernieuwde Limburger voor slechts € 12,50 voor 6 weken.
We verzamelen iedere dag de mooiste weerfoto’s van Limburg. Gemaakt door jou! Léon en Thijs zullen de mooiste kiekjes ook meenemen naar het weerbericht op tv.
Het meest gewilde object van het wielerseizoen: het L1-Wielerpetje. Met klepje omhoog natuurlijk!
Als je van wielrennen houdt, dan moet je dit petje natuurlijk hebben. En ze zijn gratis! We delen ze uit bij koersen dus houd goed in de gaten waar we aanwezig zullen zijn.
Tour de L1mbourg is het reizend wielerprogramma door de provincie van L1, tijdens de Ronde van Frankrijk. Daarbij draait het de liefde voor de wielersport en de provincie Limburg. Iedere dag vanaf 13 uur op L1 Radio en vanaf 17:55 op L1 TV.
Zet jezelf op de cover van L-magazine en maak kans op een originele uitgave van L-magazine met jou op de cover en binnenin een reportage over jou. Kom naar een van onze promotiestands in Limburg of maak zelf je cover online.
De Limburger is compleet vernieuwd. Een nieuwe, frisse vormgeving en vanaf nu elke zaterdag met een gratis weekendmagazine. Maak nu kennis met de vernieuwde Limburger voor slechts € 12,50 voor 6 weken.
Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Greenpeace dat dinsdag verschijnt.
In het Klimaatakkoord Gemeenten en Rijk 2007-2011 beloven lokale overheden hun stroom per 2015 duurzaam in te kopen. Dat is hard nodig, want over vier jaar moet 14 procent van onze energie uit duurzame bronnen als wind, zon, warmte- en waterkracht komen. Het kabinet heeft dat in Europees verband afgesproken.
Landelijk houdt nog geen derde van de dorpen en steden zich aan de afspraak om hun stroom duurzaam in te kopen.
De meeste gemeenten in Noord- en Midden-Limburg houden zich wel aan de afspraak; zij kopen hun stroom zo duurzaam mogelijk in. Dat betekent dat bij als duurzaam bekend staande leveranciers als Greenchoice of HVC wordt geshopt, waarvan de stroom aantoonbaar groen is.
De gemeente Roermond is hier een uitzondering. Het is de enige gemeente die grotendeels voor niet groene energie kiest.
Alle gemeenten in Zuid-Limburg kopen ‘vieze’ stroom bij ‘vieze’ energiebedrijven. “De meeste gemeenten hebben hun mond vol van milieu en duurzaamheid, maar kiezen hun stroom puur op prijs”, reageert Joris Wijnhoven, campagneleider Klimaat bij Greenpeace.
Om steden en dorpen te bewegen duurzamer te worden, ontvangen alle 390 gemeentebesturen dinsdag een brief van Greenpeace met het rapport bijgevoegd.
Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.
Bron: 1Limburg Nieuws