Ook niet-leden kunnen grondwaterputten melden”

Woensdag riep de LLTB haar leden op grondwater- putten ter beschikking te stellen in geval van calamiteiten, zoals berm- en natuurbranden.
“De eerste reacties van leden zijn heel positief”, zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. “Om hoeveel putten het tot nu toe gaat, is nog niet te zeggen. De meeste leden stellen al hun waterputten ter beschikking. Het waterschap zal nog uitzoeken om hoeveel en welke putten het gaat.” De LLTB roept nu ook niet-leden op zich bij de LLTB te melden. “Het moet een collectief gebaar van de hele sector zijn en ook niet-leden zijn van harte welkom om te helpen”, aldus Veltmans. “De aanmeldoptie voor niet-leden is donderdagmorgen ingebouwd op het invulformulier op de website van de LLTB.” De LLTB hoopt in loop van de volgende week de eerste gegevens met Waterschap Limburg te bespreken en te analyseren. Veltmans: “We willen de informatie zo snel mogelijk gereed hebben, zodat de brandweer er gebruik van kan maken.”

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.