Orde op zaken stellen inzake handhaving

Pieke Houben, raadslid in Leudal namens de fractie Samen Verder stelt dat sinds de start van zijn loopbaan als raadslid, handhaving een terugkerend thema is binnen de gemeente Leudal.
Hij stelt dat: “Meerdere hoofdpijndossiers binnen de gemeente zijn (deels) te herleiden tot problemen met het maken van goede afspraken met burgers en ondernemers en bijpassende handhaving van deze afspraken. Een grondige hervorming van het handhavingsbeleid is tot nu toe steeds uitgebleven.” Raadslid Houben vervolgt: “Als het aan Samen Verder ligt, is één van de voornaamste prioriteiten voor de toekomst dan ook een betere handhaving door de gemeente Leudal. Beter beleid, duidelijkere afspraken en vooral meer mankracht. Orde op zaken stellen met de financiële ruimte die we hebben gecreëerd. Daarnaast moeten we als raadsleden ook eerlijk zijn naar burgers. Handhaving door de gemeente lost niet alle problemen op, het is geen wondermiddel. Bij sommige handhavingsproblemen zijn echter mazen in de wet of landelijke wetgeving belemmerend.”

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.