Overal in Limburg staan de molens in de vreugd

Op de UNESCO-conventie in het Zuid-Koreaanse Seoul is onlangs bekendgemaakt dat het molenaarschap op de lijst voor immaterieel erfgoed komt te staan.
Molenaars in heel Limburg hebben de windmolens daarom in de vreugdestand gezet. De Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg zijn ook zeer verheugd over de plaatsing op de UNESCO-lijst en hopen dat hierdoor het ambacht ook in de toekomst behouden blijft. Nederland heeft het ambacht van molenaar op wind- en watermolens in maart 2016 voorgedragen voor de Representatieve Lijst van het UNESCO-verdrag inzake de bescherming van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het is voor het eerst dat Nederlands immaterieel erfgoed ook daadwerkelijk is opengenomen op deze lijst.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.