‘Pesten in asielzoekerscentrum Maastricht moet stoppen’

In het asielzoekerscentrum in Maastricht worden homo’s, lesbiennes en andere kwetsbare groepen gepest door mede-vluchtelingen.

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

De PVM heeft er schriftelijke vragen over gesteld: wat doet het gemeentebestuur om een einde te maken aan de geestelijke en lichamelijke mishandelingen. 

Het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, doet geen mededelingen over de klachten in het AZC in Maastricht. “Wij hebben een intern klachtenprotocol waar vluchtelingen gebruik van kunnen maken”, meldt een woordvoerder.

De homobelangenorganisatie COC stuurde deze week een brief naar staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie over de behandeling van kwetsbare groepen. Het COC pleit voor aparte opvang en scholing.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.