Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht

De veelbesproken proef met plastic bierbekers in Maastricht is een doorslaand succes. Die conclusie trekt het leeuwendeel van de kasteleins in de Maastrichtse binnenstad.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

De kroegbazen kregen nauwelijks of geen klachten. Ook de links en rechts gevreesde ‘afvalbergen’ van lege en kapotgetrapte bekers op straat bleef goeddeels achterwege.

“Om eerlijk te zijn, het experiment heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen wat betreft gedrag en reacties van de carnavalisten. Ook voor ons zelf was het veel relaxter werken. Geen glasscherven meer, opvallend weinig rotzooi en veel minder spoelarbeid”, zegt Tom Hamaekers van café Van Bommel, een van de voorvechters van het door burgemeester Annemarie Penn afgekondigde glasverbod voor buiten- en raambuffetten.

Bij de evaluatie zullen de centrumkasteleins dan ook aandringen om het plastic-experiment om te zetten in vaste regelgeving. “Zodat tijdens carnaval in de binnenstad een algeheel glasverbod geldt”, zegt Hamaekers. Als eigenaar van café Van Bommel aan de drukke Platielstraat is Hamaekers naar eigen zeggen ook ‘dik tevreden’ over de bieromzet. “We hebben ruim tienduizend liter getapt, pakweg 10 procent meer dan vorig jaar. Feit is dat die bekers zo’n 10 procent meer inhoud hebben, dus dat houdt elkaar aardig in balans.”

Het stadsbestuur van Maastricht wil nog geen oordeel vellen over de proef. 

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.