Presentatie bundel Hanneke Eggels: Nice

Hanneke Engels presenteert op donderdag 16 februari om 16.30 uur bij Boekhandel Dominicanen haar nieuwe dichtbundel ‘ Nice ‘.


Hanneke Engels presenteert op donderdag 16 februari om 16.30 uur bij Boekhandel Dominicanen haar nieuwe dichtbundel ‘ Nice ‘.  

Hanneke Eggels schreef als Peace Poet haar nieuwe dichtbundel Nice, Grensoverschrijdend en verbindend in het Nederlands en het Engels.

In  haar negende bundel laat zij opnieuw zien hoe poëzie een wereldwijde taal biedt om grote en kleine thema’s aan de kaak te stellen.   

Eggels is een Nederlandse dichter met bloed in haar lettergrepen, wier werk zich sterk focust op sociale thema’s gerelateerd aan politiek, mensenrechten en vrede. Ze is auteur van de Nederlandse en van de Engelse gedichten in NICE. Ze benadrukt daarmee de altijd belangrijke rol van poëzie in de politiek – net als vredesactivisten en bijvoorbeeld zanger/tekstschrijver Bob Dylan, Nobelprijslaureaat voor Literatuur in 2016, die de kracht van poëtische taal inzetten als een effectief wapen om hun ideeën van vrijheid aan een wereldpubliek over te brengen.   

In Nice staan zeven gedichten van Hanneke Eggels die Het Vredespaleis in Den Haag publiceerde samen met het artikel  ‘The power of poetry’, een gesprek met haar over poëzie en politiek. Hanneke Eggels (Amsterdam) is onafhankelijk dichter en denker met een hedendaagse maatschappijkritische visie. Sentimentaliteit vindt zij de aartsvijand van poëzie. Ze transformeert de filosofische denkbeelden uit het verleden naar moderne denkwijzen en plaatst politieke stromingen in nationale en internationale context. Haar thema ligt op internationaal vlak en zij draagt een humanistische visie uit.

 

     

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.