Pro­vin­cie en Leu­dal on­der­te­ke­nen over­een­komst N280

De gemeente Leudal en de Provincie Limburg hebben woensdag 28 maart een Realisatieovereenkomst getekend voor de herinrichting van de provinciale weg N280 tussen de Napoleonsweg (N273) en de A2.
De herinrichting van de N280 Leudal richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, de doorstroming, de bereikbaarheid en de verkeersafwikkeling op de N280 tussen de Napoleonsweg (N273) en de aansluiting met de autosnelweg A2. Hiervoor wordt het weggedeelte tussen de Napoleonsweg en de A2 vernieuwd, waarbij de N280 ter hoogte van Baexem aan de zuidzijde van Baexem als randweg om de kern wordt gelegd, de zogeheten variant 3c. Tevens wordt de bestaande Kelperburg vervangen door een nieuw aan te leggen brug. De gemeente Leudal draagt € 3,8 miljoen bij aan de geraamde kosten van € 74,93 miljoen (exclusief vervanging Kelperbrug). De Provincie draagt maximaal €1,75 miljoen bij aan de herinrichting van dat deel van de huidige N280 in Baexem, dat straks komt te vervallen. De Provincie is bezig met de voorbereidingen van het definitief maken van het verkeerskundig ontwerp, het opstellen van een milieueffect- rapportage (MER) en een Provinciaal inpassingsplan (PIP). Op dinsdag 10 april organiseert de Provincie van 18.00 tot 21.00 uur een informatiemarkt in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1-A te Baexem. Dan wordt het ontwerp toegelicht en kunnen vragen worden gesteld aan het projectteam.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.