Rens Raemakers, advieslijst D66 Tweede Kamer

Rens Raemakers (1991), de fractievoorzitter van D66 in de gemeente Leudal, heeft zich kandidaat gesteld voor de Tweede Kamer.
Door de lijstadviescommissie van D66 is hij op een 16e plaats gezet van de advieslijst voor de Tweede Kamer. Gezien de huidige peilingen is dat een verkiesbare plaats. Hij is hiermee de hoogst geplaatste Limburgse kandidaat en ook nog eens de jongste. Raemakers werd in 2013 lijsttrekker voor D66 Leudal en speelde een belangrijke rol bij de twee zetels die D66 in maart 2014 in de gemeenteraad van Leudal verwierf. Daarvoor was D66 niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Onder leiding van Rens Raemakers voert D66 een kritische maar constructieve oppositie. In verschillende dossiers en met name dat van de bibliotheek, heeft hij misstanden aan het licht gebracht. Begin 2015 werd Raemakers uitgeroepen tot landelijk Raadslid van de Week. De leden van D66 kunnen zich via een schriftelijke stemming uitspreken over de definitieve volgorde. De definitieve lijst wordt op 23 november bekend gemaakt.  

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.