Schutterende Twan Huys klapte dicht bij Chrissie Hynde

Uit ruim 10.500 inzendingen zijn de 11 beste Vastelaovendfoto’s van dit jaar geselecteerd. Bekijk ze en laat weten welke foto jouw stem krijgt voor de publieksprijs 2016! Stemmen kan tot en met vrijdag 19 februari

Uit ruim 10.500 inzendingen zijn de 11 beste Vastelaovendfoto’s van dit jaar geselecteerd. Bekijk ze en laat weten welke foto jouw stem krijgt voor de publieksprijs 2016! Stemmen kan tot en met vrijdag 19 februari

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Als stagiair van de ROZ (een voorloper van L1) moest hij begin jaren tachtig de Amerikaanse zangeres Chrissie Hynde interviewen. Huys, nog geen twintig, was zo onder de indruk van de zangeres dat hij compleet stilviel: 

“Ik raakte volkomen van mijn à propos, viel gewoon om van bewondering. Ik durfde geen vraag meer te stellen omdat zij supercool was. Ik was 18, zij een superster.”

Radio-interview toch nog gelukt, iedereen blij. Behalve de twee mannen van de KRO. Huys: “Uiteindelijk liep ik helemaal in de wolken naar buiten, waar die twee dj’s me kwaad begroetten met: ‘Godverdomme lul, je hebt onze interviewtijd afgepakt.’ Ik dacht: kan mij het schelen. Ik heb de ervaring van mijn leven.”.

Hij geeft toe dat hij tijdens zijn opleiding aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg geen hoogvlieger was. “Nee, vroeger was het niet veel. Ik was een beetje een tweederangs havoklant. Pas op het moment dat ik echt journalist werd, is dat definitief veranderd.”

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.