Sint-Jozefkerk

Sint-Jozefkerk is een Katholieke kerk gelegen aan Peymeestersdreef in Maastricht.

Meer informatie over Sint-Jozefkerk in Maastricht

De Jozefkerk is een niet-georiënteerde houten zaalkerk met een plat dak. Het gebouw staat op een grasveld onder een flat, tussen de Koninkrijkszaal van de Jehova's getuigen en een gymnastiekzaal. De kerk werd opgebouwd door een (wereldlijke) stichting nadat de eerder gebouwde noodkerk niet meer aan de voorschriften voldeed. De stoelen in het interieur zijn later vervangen door banken. Op 5 juni 2022 is de kerk verkocht en aan de eredienst onttrokken. Het exterieur van de kerk bestaat uit een rechthoekig gebouw met houten bekleding, een betonnen tochtkast met glazen deuren aan de voorzijde, en een kruis gemonteerd op de gevel. Het interieur heeft een rechthoekige vorm met splijttegels op de vloer, houten betimmering aan de muren en een verlaagd plafond. Het presbyterium is ingesnoerd ten opzichte van het schip en het koor is bekleed met hardsteen. De kerk beschikt niet meer over een pijp-orgel en heeft glas-in-loodramen. Daarnaast zijn er ook verschillende andere religieuze voorwerpen aanwezig, zoals een mensa, een ambon, gegraveerde deuren en een tabernakel.

Wil je weten wat Sint-Jozefkerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Sint-Jozefkerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Sint-Jozefkerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Sint-Jozefkerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Maastricht. Opzoek naar Sint-Jozefkerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Sint-Jozefkerk

Bezoekers bekeken ook