Home > Tips voor de aanschaf van een nieuw bureaustoel

Tips voor de aanschaf van een nieuw bureaustoel

aug 1, 2022 | Algemeen

Ben jij van plan om in de toekomst meer te gaan thuiswerken, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je ook een goede werkomgeving hebt. Een goede werkomgeving bestaat natuurlijk naast een goed geventileerde ruimte ook uit een ergonomische bureaustoel en uiteraard een bureau. Echter is het wel zo, dat een bureau in tegenstelling tot een bureaustoel wat minder belangrijk is. Logischerwijs moet het wel passend zijn, maar zolang je bureaustoel goed verstelbaar is, is een bureau in de meeste gevallen wel geschikt. Dus heb jij nog een vintage bureau op zolder staan, kijk dan eerst eens of deze groot genoeg is, zodat je deze wellicht kunt gebruiken om aan te werken. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een goede bureaustoel en uiteraard wat aankleding. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Kies een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is

Vooral wanneer jij een bureau hebt, die je niet in hoogte kunt verstellen, is het des te belangrijker dat je stoel dit wel kan. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je de juiste houding kunt aannemen en zo in een hoek van 90 graden met je knieën kunt zitten. Naast dat je knieën in een hoek van 90 graden dienen te zitten, is dit voor je ellebogen ook van belang. Door het kiezen van een stoel die in hoogte verstelbaar is, kun je alles perfect afstemmen op de lengte en houding van je eigen lichaam.

Verstelbare rugsteun

Er is niets zo belangrijk als je rug. Wat je namelijk vaak ziet, is dat wanneer je een tijdje niet prettig zit, dit direct z’n weerslag heeft op je rug. Zorg er daarom dus voor, dat jij kiest voor een bureaustoel waarbij je de rugsteun kunt verstellen. Zo kun je ervoor zorgen dat de bolling van de rugsteun in de holling van je rug komt, waardoor je rug volledig wordt ondersteunt. Vooral naarmate je langer zit, zal je al snel merken dat dit ontzettend veel extra verlichting geeft, waardoor je na een dag zitten niet het gevoel hebt dat je door een vrachtwagen bent overreden.

Kies voor een stoel op wielen

Er is niets zo vervelend, als dat je iedere keer je stoel moet verschuiven. Door te kiezen voor een stoel met wieltjes is dit verleden tijd. Zo kun je namelijk in iedere gewenste positie rollen en is de kans een stuk kleiner dat je verkeerd op je stoel zit. Overigens is het ook een stuk praktischer wanneer je collega je even iets vraagt of iets uit het tweedehands dressoir moet pakken, jij er gemakkelijk naar toe kunt rollen. Zo kun je direct even met hem of haar op het scherm meekijken om vervolgens weer terug naar je eigen plek te gaan. Kortom, een absolute aanrader dus. Wel is het goed om te kijken naar een stoel met minimaal 5 wieltjes. Je zult namelijk merken, dat wanneer je gaat voor 4 wielen of minder, dit niet heel erg praktisch is en ook niet soepel rijdt.