Home > Tips voor een dagje shoppen in Maastricht

Tips voor een dagje shoppen in Maastricht

jan 31, 2023 | Maastricht

Ben jij voornemens om een dagje te gaan shoppen in het zuiden van Nederland, dan is Maastricht hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Deze prachtige stad kent niet alleen allerlei leuke winkels, maar ook een rijke historie met allerlei gebouwen. Tijd dus om wat tips met jullie te bespreken om ervoor te zorgen dat je een prachtige dag kunt shoppen in Maastricht. Niet alleen wanneer je toe bent aan wat nieuwe kleding, maar ook wanneer je bijvoorbeeld gewoon even lekker wilt snuffelen. Kortom, genoeg te beleven dus.

Weet wat je graag zou willen zien

Iedere stad heeft zo haar eigen winkels die je echt gezien moet hebben. Omdat Maastricht een relatief grote stad is, is het aan te raden om op voorhand alvast een lijstje met winkels te maken, die je absoluut gezien zou willen hebben. Zo hoef je niet doelloos door de stad te slenteren en kun je direct de winkel bezoeken die je op je lijstje hebt staan. Wel is het goed er op voorhand rekening mee te houden dat je niet hetgeen zal vinden wat je zoekt. Want vaak wanneer je iets zoekt, dan lukt het je niet dit te vinden. Uiteraard neemt dat niet weg dat het ook gewoon heerlijk is om af en toe gewoon alleen eens overal tussen te snuffelen. Maak dus een lijstje en ga naar de winkels die je graag zou willen zien. Stel dat je een nieuwe tas zoekt, dan zijn er meerdere winkels waar je naartoe zou kunnen gaan.

Boek een overnachting

Afhankelijk van waar je vandaan komt, is het best een eind rijden naar Maastricht. Aangezien deze stad tegen de Belgische grens ligt, is het aan te raden ook een overnachting te boeken. Zo kunnen jullie na het shoppen ook nog even rustig op het terras genieten van een hapje en een drankje. Daarbij komt ook dat wanneer je ook de kinderen bij je hebt, je ook geen rekening hoeft te houden met de bedtijd 14 jaar en de bedtijd 9 jaar. Dit scheelt vaak al snel twee uur, waardoor je rustig op het terras kunt genieten van een drankje in plaats van dat je in de auto moet en nog twee uur terug moet rijden.

Bepaal een budget

Shoppen in Maastricht is natuurlijk ontzettend leuk. Toch is het wel aan te raden om vooraf een budget voor jezelf af te spreken, zodat je niet onnodig veel geld uit gaat geven. Uiteraard ontkom je er niet aan om ook even op het terras te gaan zitten, om vervolgens te genieten van niet alleen het prachtige uitzicht, maar ook een hapje en een drankje. Maar stel dat je niet per se nieuwe kleding nodig hebt, dan is het zonde dat je veel geld uitgeeft aan iets nieuws. Een paar nieuwe schoenen of shirt is nog tot daaraantoe, maar een nieuwe winterjas is toch al snel een stuk duurder.

Parkeren

Net als in de andere grote steden, is het parkeren in Maastricht ook niet voor niets. Wil je hier op kunnen besparen, dan is het raadzaam om met het openbaar vervoer te gaan of om de auto buiten de stad neer te zetten. Je moet dan misschien wel eerst een stukje lopen, maar het scheelt je al snel een paar euro per uur.