De fel betwiste vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) in de Maastrichtse villawijk Sint Pieter krijgt toch groen licht van het stadsbestuur.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Veel mensen in Nederland wonen in een huurhuis van een woningbouwvereniging of huren in de vrije sector. Maar hoe de staat van die huizen is, daar weten we weinig van. Wordt er voldoende onderhoud gepleegd? Heeft u een keuken die ondertussen al dertig jaar oud is? Zijn er lekkages in de woning? De NOS en de regionale omroepen willen weten hoe de staat van die huurhuizen is. Daar hebben we uw hulp bij nodig.
Doe mee en vul de enquête in. Het kost u maar een paar minuten.Over enkele weken vertellen we u dan wat Limburgers vinden van de staat van hun huurhuis.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
De Limburger geeft in de maand december gratis tickets weg voor verschillende voorstellingen in het Theater aan het Vrijthof in hartje Maastricht. Beantwoord de vraag en maak kans op een van de vele kaartjes.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Maar liefst 1.400 gezinnen in Limburg kunnen niet zelf in hun eerste levensbehoefte voorzien. Dat zijn maar liefst 3.000 personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank! Daarom organiseert L1 dit jaar weer de actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’. Wil jij ook meedoen maar heb je geen tijd om zelf een inzamelingsactie op te zetten? Doneer dan online jouw voedselpakket! Handig, snel en lekker makkelijk!
enerverende
Wanneer de eerste vluchtelingen er hun intrek nemen, is nog onduidelijk.
Het college heeft de eigenaar van het bewuste gebouwencomplex aan de Parkweg, de Duitse vastgoedonderneming Lea Immobilienvermittlung, de vereiste omgevingsvergunning verstrekt. Daarmee kan het bedrijf het pand verhuren aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), dat er voor maximaal vijf jaar circa 250 vluchtelingen mag opvangen.
Bedoeling is dat het gebouw als dependance gaat fungeren voor het grote azc in Limmel (open tot september 2017), dat daarna (vanaf voorjaar 2018) onderdak krijgt in het voormalig pand van Rijkswaterstaat in Sint Maartenspoort.
De plannen voor het azc in Sint Pieter liggen al van meet af aan onder vuur van omwonenden en andere critici.
Na een langdurig afwegingsproces komen B en W van Maastricht nu tot de slotsom dat ‘nut en noodzaak’ van het geplande azc wel degelijk buiten kijf staan. Eerst en vooral omdat er landelijk – nog steeds – behoefte blijkt te bestaan aan nieuwe opvangcapaciteit, zo benadrukt het stadsbestuur.
In een eerste reactie noemde Nico Nelissen van bewonerscommissie La Motterie het collegebesluit dinsdagavond een ‘grote schande’. “Dat zal eens te meer duidelijk worden in een lijvig zwartboek dat we binnenkort wereldkundig maken.” De vraag of de omwonenden juridische stappen voorbereiden, beantwoordde Nelissen bevestigend.
Bron: 1Limburg Nieuws