Boventallige Venlose ambtenaren worden niet langer weggezet in een apart gebouw op het Venlose kazerneterrein.
Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.
De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk.
Vrijdag 22 januari is het zover: de grote finale van het LVK! De finale wordt natuurlijk live uitgezonden op L1: vanaf 18:00 uur op L1 Radio en vanaf 20:00 uur op L1TV. Via de L11Alaaf App kun je tijdens de finale live backstage meekijken.
Profiteer van dit aanbod en ontvang 5 weken de krant op uw deurmat en lees hem tevens digitaal via uw pc, tablet of smartphone. Het abonnement stopt automatisch na 5 weken.
Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.
Ontdek de schoonheid van Limburg. In het boek ‘Over Limburg’ is de provincie op excentrieke wijze geportretteerd: opmerkelijk, origineel, onherkenbaar vaak.
Limburgs beste vastelaovendartiesten verzameld op de traditionele Vastelaovend in Limburg CD. S
Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.
Dat maakte gemeentesecretaris Piet Lucassen bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Vorig jaar werd bekend dat na een reorganisatie 32 boventallige ambtenaren apart waren gezet in gebouw B op het kazerneterrein waar de ambtelijke organisatie zit. In drie jaar tijd zouden ze worden begeleid naar nieuw werk. Door de ambtenaren apart te zetten waren die doordrongen van het feit dat er een afspraak lag om binnen drie jaar nieuw werk te hebben; bovendien konden ze elkaar steun aanbieden, was de uitleg destijds.
Op dit moment zitten nog vijftien mensen in wat Venlo het mobiliteitscentrum noemt. “Dat gaat nu dicht omdat we nu een andere visie hebben op mobiliteit”, zegt een woordvoerder van de gemeente Venlo. “Dat heeft te maken met voortschrijdend inzicht en een veranderende vraag vanuit de samenleving. Denk daarbij aan de decentralisaties van de zorg waarbij veel extra werk op het bordje van de gemeente is komen te liggen. Dat maakt dat we alle handjes hard nodig hebben.”
De overgebleven ambtenaren keren dus weer terug binnen gemeentelijke organisatie.
Dat betekent ook dat het driejarig traject waarbinnen ze met hulp van cursussen naar ander werk werden geleid niet meer bestaat. “Daar worden nu afspraken over gemaakt. Voor de mensen bij wie dit niet lukt, blijft dat traject van kracht, maar ook die zitten niet meer in het mobiliteitscentrum”, aldus de gemeentewoordvoerder.
Behalve dat mede door de decentralisaties meer mensen nodig zijn binnen de gemeentelijke organisatie, geeft Venlo nu ook aan dat het apart zetten van mensen ‘een negatieve lading’ had. “Wij willen mensen dus niet meer buiten de organisatie plaatsen om vervolgens op een verplichte manier naar mobiliteit te kijken, maar in de organisatie houden en vanuit vrijwillige mobiliteit zoeken naar kansen op basis van talenten, drijfveren en competenties”, aldus de gemeentewoordvoerder.
Bron: 1Limburg Nieuws