Vervoersbedrijf Veolia heeft in tien jaar tijd maar net iets kunnen verdienen aan het openbaar vervoer in Limburg. Het bedrijf rijdt op 10 december de laatste ritten in deze provincie.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
De Limburger geeft in de maand december gratis tickets weg voor verschillende voorstellingen in het Theater aan het Vrijthof in hartje Maastricht. Beantwoord de vraag en maak kans op een van de vele kaartjes.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Veel mensen in Nederland wonen in een huurhuis van een woningbouwvereniging of huren in de vrije sector. Maar hoe de staat van die huizen is, daar weten we weinig van. Wordt er voldoende onderhoud gepleegd? Heeft u een keuken die ondertussen al dertig jaar oud is? Zijn er lekkages in de woning? De NOS en de regionale omroepen willen weten hoe de staat van die huurhuizen is. Daar hebben we uw hulp bij nodig.
Doe mee en vul de enquête in. Het kost u maar een paar minuten.Over enkele weken vertellen we u dan wat Limburgers vinden van de staat van hun huurhuis.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Maar liefst 1.400 gezinnen in Limburg kunnen niet zelf in hun eerste levensbehoefte voorzien. Dat zijn maar liefst 3.000 personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank! Daarom organiseert L1 dit jaar weer de actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’. Wil jij ook meedoen maar heb je geen tijd om zelf een inzamelingsactie op te zetten? Doneer dan online jouw voedselpakket! Handig, snel en lekker makkelijk!
enerverende
Concurrent Arriva neemt daarna voor vijftien jaar het regionale bus- en treinvervoer over.
Bij de start in 2006 dacht Veolia 3 tot 4 procent rendement te kunnen maken in Limburg. Het bedrijf moest vele miljoenen investeren in nieuwe bussen en treinen. In de eerste jaren vielen zowel inkomsten als kosten tegen en leed het bedrijf enorme verliezen. Toenmalig directeur René de Beer sprak halverwege de rit de hoop uit dat er aan het einde van de concessie een bescheiden winst over zou blijven.
Volgens huidig directeur Ben Dwars gaat dat – als er geen tegenvallers meer opduiken – net lukken, al zal het rendement onder één procent blijven. Het toont volgens hem aan hoeveel risico’s vervoerders nemen bij de start van een concessie.
Bedrijven als Veolia, en bij de laatste aanbesteding ook Arriva en NS, zouden soms beter nee kunnen zeggen tegen een aanbesteding, stelt hij zaterdag in een interview met De Limburger.
Bron: 1Limburg Nieuws