Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument)

Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) is een Cultureel monument gelegen aan Lage Kanaaldijk 115 in Maastricht.

Meer informatie over Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) in Maastricht

De ENCI Cementfabriek in Maastricht is een industrieel complex dat in 1927 is gebouwd. Het gebouw, ontworpen door architect Frits Peutz, is gelegen aan de voet van de Sint Pietersberg en is opgetrokken uit beton en baksteen. Sinds het begin van de 21e eeuw is er een initiatief gestart om het verpakkingsgebouw om te vormen tot een plek voor culturele en economische functies. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Maastricht, de provincie Limburg en de Europese Unie. Het project richt zich voornamelijk op herbestemming en er is een samenwerking ontstaan tussen ENCI, de gemeente, BOEi en stichting Ainsi. Het gebouw wordt verhuurd aan stichting Ainsi, die faciliteiten biedt aan kunstenaars, horeca en creatieve bedrijven. Het project is gefinancierd met vreemd vermogen, subsidies en eigen vermogen. De exploitatie van de derde verdieping is niet volgens plan verlopen, omdat het bedrijf dat de ruimtes huurde failliet is gegaan.

Wil je weten wat Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument)? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Maastricht. Opzoek naar Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument) reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Voormalige ENCI-fabriek (Rijksmonument)

Bezoekers bekeken ook