Vrijwilligers voedselbank beschuldigd van diefstal

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

Vastelaovend in Limburg en de Brand Bierbrouwerij decoreren de Limburgse vastelaovendvierders met de enige echte Limburg-Orde; een mooie medaille in de vorm van onze provincie. De medaille is verkrijgbaar bij de Limburgse supermarkten en horeca.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Ontvang 5 weken de krant op uw deurmat en lees hem tevens digitaal via uw pc, tablet of smartphone. Ontvang nu tijdelijk de CD Vastelaovend in Limburg DEIL 4, met alle vastelaovendhits van dit jaar!

Ze worden ervan beschuldigd op grote schaal voedselpakketten ontvreemd te hebben. Als bewijs gelden door onbekenden gemaakte, anoniem gemailde foto’s en filmbeelden.

De zeven vrijwilligers werkten allemaal bij het uitdeelpand aan de Grasbroekerweg in Heerlen, waar wekelijks op woensdag en donderdag zo’n 150 klanten voedselpakketten komen halen. Het bestuur beraadt zich op verdere stappen, waaronder aangifte bij de politie. De zeven vormden samen het voltallige team op de Heerlense locatie. 

De betrokken vrijwilligers, van wie de meesten al jaren bij de voedselbank werkten, zijn al net zo geshockeerd. Hun verweer is dat ze verse artikelen die waren overgebleven en anders weggegooid zouden worden, naar Heerlenaren hebben gebracht van wie ze weten dat zij in even grote nood verkeren als klanten die met verwijzing van hun gemeente pakketten krijgen. 

Volgens Ausems kan ‘particulier voedselbankje spelen’ niet door de beugel. “We hebben een wachtlijst van 200 klanten, mensen voor wie we geen pakket hebben maar die wel aan alle voorwaarden voldoen. Hoe leg je dit aan hen uit?”

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.