
Folie Culinaire, het internationale vakevenement voor de gastronomie, vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. Het Gault&Millau Theater zal plaatsvinden op Folie Culinaire. De aandacht gaat uit naar het gastronomisch perspectief van de Limburgse restaurants, hun chefs, hun sommeliers en hun wijnen.

BBB Maastricht lanceert de BBB.Academy. In samenwerking met Bluegg worden er trainingen en cursussen ontwikkeld die bijdragen aan de groei van ondernemers en medewerkers in de horecasector. Gastvrijheid, leiderschap, communicatie en het leren herkennen van de wensen van de gasten zijn daarbij belangrijke elementen. Ook bestaat de mogelijkheid om voor ieder horecabedrijf een opleiding op maat samen te stellen.

Parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht vindt op dinsdag 11 oktober 2016 de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht. Maximaal 30 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. Daarnaast worden de deelnemers voorzien van relevante inhoud over welzijn en gezondheid.

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het NK wordt dit jaar voor de 22ste keer tijdens BBB Maastricht georganiseerd.

Gedeputeerde Eric Geurts heeft maandag BBB Maastricht en Folie Culinaire onder grootse belangstelling geopend. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over het nieuwe concept, bestaande uit vier sfeervolle themawerelden. Enkele van de vele highlights waren de finale van het NK Oestersteken, de gerechten van sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** in pop-up restaurant The Tent en de uitreiking van de Columbus Trophy. BBB Maastricht en Folie Culinaire vinden plaats van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2016 in MECC Maastricht.

Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht. In vier mooi vormgegeven werelden ontmoetten collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar. Bijna 400 exposanten geven het evenement kleur. BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Beide evenementen vinden plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

Horecaevent BBB Maastricht en het gastronomisch event Folie Culinaire zijn succesvol afgesloten. Dat is de conclusie van drie sfeervolle, innovatieve vakdagen in MECC Maastricht. Het compleet nieuwe eventconcept, waarbij horecaprofessionals en leveranciers elkaar in vier themawerelden konden ontmoeten, leidde tot veel enthousiaste reacties.

Aan de Boschstraat 65 in Maastricht opent op vrijdag 26 november ‘Pop-up Pop-in ArtShop Kunstproeven’. Een inspirerende laagdrempelige galerie met betaalbare moderne kunst en daarnaast design, sieraden en unieke kunstcadeaus. Galeriehoudster Liliane Konings vroeg een twaalftal kunstenaars en designers om speciaal voor de feestmaand een reeks producten te ontwerpen en vervaardigen die voor prettige prijzen kunnen worden aangeboden. Kunstproeven noemt ze ‘handmade treasure goods for the holidays’. De galerie zal er tot en met 23 december geopend zijn.

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij delen hun kennis tijdens de vijfde editie van Folie Culinaire, die van 9 tot en met 11 oktober 2017 in Maastricht wordt gehouden.