Zorgen D66 over uitstel woonwagenbeleid

Nadat het college van B & W van Leudal in december vorig jaar door het College voor de Rechten van de Mens is veroordeeld voor rassendiscriminatie van woonwagenbewoners, moest daar uiterlijk 30 januari een oplossing voor komen.
Het college van B & W heeft echter gevraagd om uitstel in deze zaak. Fractievoorzitter Rens Raemakers van D66: ‘‘Onze partij maakt zich zorgen over dit uitstel en de lakse houding van het college. De gemeente is veroordeeld voor discriminatie, maar dit wordt door de wethouder niet erg serieus genomen.” “De fractie hoopt dat college en coalitie toch snel aan de slag gaan met de uitspraak. Dat kan allereerst door de amendementen van CDA en Ronduit Open/D66, die de raad in april 2016 unaniem heeft aangenomen, zo snel mogelijk uit te voeren. Wellicht moeten er ook nieuwe standplaatsen komen. Voor die verantwoordelijkheid loopt D66 niet weg,” aldus de fractie D66.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.