Zware tegenslag voor tramlijn Maastricht-Hasselt

Het bestemmingsplan van de gemeente Maastricht dat de tramlijn naar Hasselt mogelijk had moeten maken, is vernietigd.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdagochtend besloten. De gemeenteraad van Maastricht had er niet van uit mogen gaan dat het plan uitvoerbaar was.

Een hotelketen en meerdere burgers waren tegen het bestemmingsplan in beroep gegaan. Zij krijgen nu van de rechter gelijk. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep mogelijk. Om de tramlijn toch mogelijk te maken, moet de gemeente Maastricht een nieuw bestemmingsplan opstellen.

De tramverbinding is al jaren een hoofdpijndossier, zowel in Maastricht als in Hasselt. Discussiepunten zijn onder meer het tracé dat de tram moet gaan rijden, de kosten, de eindhalte in Maastricht en de tegenstand van omwonenden.

De Vlaamse mobiliteitsminister besluit dit voorjaar of de tram er wat België betreft überhaupt gaat komen.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.