De Jezuïetenberg

De Jezuïetenberg is een Museum gelegen aan Von Dopfflaan 4 in Maastricht.

Meer informatie over De Jezuïetenberg in Maastricht

De Jezuïetenberg is een uniek onderaards museum in de Cannerberg te Maastricht, dat sinds 1996 een beschermd Rijksmonument is. De kalksteengroeve waarin het museum zich bevindt, werd al vele eeuwen geleden ontgonnen voor de bouwstenen. Tussen 1860 en 1960 gebruikten de Jezuïeten de groeve als ontspanning en maakten ze er kunstwerken zoals tekeningen, schilderijen en beelden. Er is ook een refter waar bezoekers voor of na een rondleiding kunnen eten en drinken. De refter kan worden gehuurd in combinatie met een rondleiding. De groeve is moeilijk begaanbaar voor rolstoelen en huisdieren zijn niet toegestaan. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak van maandag tot vrijdag en op vaste tijden op zaterdag. Er is ook de mogelijkheid om individueel de berg te bezoeken. Het adres van de Jezuïetenberg is Von Dopfflaan 4, Maastricht en er is een parkeerplaats beschikbaar.

Wil je weten wat De Jezuïetenberg verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van De Jezuïetenberg of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij De Jezuïetenberg? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je De Jezuïetenberg het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Maastricht. Opzoek naar De Jezuïetenberg reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. De Jezuïetenberg

Bezoekers bekeken ook