Home > Hoe kun je je containers in de voortuin plaatsen?

Hoe kun je je containers in de voortuin plaatsen?

sep 5, 2022 | Algemeen

Containers zijn een noodzakelijk kwaad… maar – WOW – ze zijn niet mooi. Als je veel moeite hebt gedaan om een onberispelijke tuin te cultiveren, is het niet verwonderlijk dat je op zoek bent naar ideeën voor het opbergen van afvalbakken om je esthetiek te behouden. Het maakt niet uit hoeveel containers je hebt, wij hebben genoeg opbergideeën voor vuilnisbakken om je te helpen. Of je nu containers wilt verbergen, camoufleren of gewoon mooier wilt maken – in dit artikel vind je sowieso een goede oplossing.

Bouw een huis voor je containers

De meest effectieve manier om je vuilnisbak aan het zicht te onttrekken is door er een afdak of een soortgelijke opslagruimte voor te bouwen. Dit kan variëren van een eenvoudige doe-het-zelf-klus met een paar gerecyclede paletten, tot dit ongelooflijk chique afvalonderkomen. Door gebruik te maken van de bestaande muur wordt de unit de grens van de voortuin, waardoor het huis een meer eigentijdse uitstraling krijgt. Met wat visuele trucjes valt je afvalopslag ook minder op. Deze vuilnisbakken zijn niet echt onzichtbaar, maar door de lijnen en de kleur van de opslagruimte af te stemmen op de omheining, gaat hij visueel op in zijn omgeving. Overigens hoef je niet zelf een huis te bouwen, je kunt ook simpelweg een container ombouw 3 containers aanschaffen! Ga je voor iets meer industrieel? Een metalen vuilnisbak is strak en duurzaam voor een meer eigentijds ontwerp.

Plant een groen scherm

Laat je tuin het werk voor je doen in plaats van een container ombouw 4 containers! Het gebruik van gebladerte om je afvalcontainers te verbergen is supergemakkelijk – vooral als je al hoge planten hebt die je kunt verplaatsen. Groenblijvende struiken zijn ideaal om je tuin het hele jaar door te bedekken en door de dichtheid van hun takken zal niemand zien dat je afvalbakken erachter verscholen staan. Je kunt ook klimplanten in potten op de grond planten en een latwerk voor de bakken plaatsen. De beste tip: leg een stevige ondergrond neer zodat je afvalcontainers niet vast komen te zitten in de modder.

Gebruik een privacy scherm

Het bouwen van een specifieke omheining voor je vuilnisbakken kan soms meer opvallen dan de bakken zelf. Koop in plaats daarvan een privacy scherm of een enkel paneel van een hekwerk, en hoek het om een hoek van je tuin te verbergen. Door je prullenbakken achter het scherm te plaatsen, behoud je de stroom van je tuin en geef je je prullenbakken een plek om te leven. Kies een scherm met een ontwerp dat andere elementen van je tuin weerspiegelt, zoals je schutting, graskanten of vlonder. Eventueel kun je zo’n scherm ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je meer privacy hebt als je aan het koken bent aan je buitenkeuken staal. Plaats je containers trouwens niet te dicht bij je buitenkeuken of BBQ, ze kunnen erg gaan stinken en je kookt dan niet fijn buiten. De containers moeten dus eigenlijk op een plek staan waar je zo goed als nooit komt.