Home > Turquoise Mosae Gusto, een familiebedrijf met een mooie ambitie

Turquoise Mosae Gusto, een familiebedrijf met een mooie ambitie

apr 2, 2016 | Maregio

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over het familiebedrijf Turquoise Mosae Gusto.


Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over het familiebedrijf Turquoise Mosae Gusto.

De zaak Turquoise Mosae Gusto, gespecialiseerd in groenten, fruit en Turkse specialiteiten is een echt familiebedrijf. Turquoise Mosae Gusto – gelegen in de kelder van Mosae Forum – is eigendom van Moeder Muhsine Yeniaşci en haar 2 zonen Ertan & Esref. Moeder Muhsine werkt dagelijks in de zaak in Mosae Forum en zoon Ertan Yeniaşci , die de dagelijkse leiding heeft, is meestal te vinden in de vestiging in winkelcentrum De Beente in Heugem. Een hechte familie want ook een aantal neven en nichten zijn werkzaam in het bedrijf. In de twee bedrijven samen werken in totaal 10 medewerkers waarvan ruim de helft familie is.

In 2009 is de familie vanuit Rotterdam vertrokken naar Maastricht om in Mosae Forum hun winkel te gaan beginnen. Een neef Yasar Yildirim die al de Turkse winkel in Heerlen heeft attendeerde hen op de ruimte in Mosae Forum. In het eerste jaar was hun zaak een stuk kleiner want toen was Smit zee Vis nog hun buurman. In 2010 hebben ze die ruimte erbij genomen en werd hun zaak twee keer zo groot. Sinds 2012 beschikken ze over een tweede zaak in Heugem met de naam Turquoise II.

De naam Turquoise heeft een dubbele betekenis. Ertan geeft aan dat het de naam is van de huiskleur Turquoise maar dat het ook een associatie heeft met Turkije. De familie Yeniaşci komt oorspronkelijk uit Denizli, een plaats op 2 uur rijden van Izmir in Turkije.

In de winkel kun je terecht voor de heerlijkste olijven, tapenades, pasta’s, gedroogde vruchten, noten, sauzen, kruiden maar natuurlijk ook voor groente en fruit. Er zijn maar liefst 15 soorten olijven in het assortiment die allemaal in eigen bedrijf worden gemarineerd. Op jaarbasis verkopen ze maar liefst 2.300 kg Feta gemarineerd met knoflook! Ook de tapenades en salades worden allemaal in eigen huis bereid. “Elke ochtend zijn we druk bezig met de bereiding van de heerlijkste gerechten”, aldus Ertan. “Wij hebben de lekkerste Kebab van Maastricht en mensen staan bij ons vaak in de rij voor de Turkse pizza”. Deze warme gerechten zijn ‘to go’ maar het is ook mogelijk om in de zaak te genieten van al dit lekkers.

“Naast de vele Turkse specialiteiten verkopen we ook groenten en fruit van de eigen regio. Dagelijks ontvangen we prei, bloemkool, spitskool, champignons, Savooiekool, bosuitjes, Sint Pieter aardappelen en aardbeien rechtstreeks van boeren in Maastricht en omgeving”, zegt Ertan vol trots.

Ertan is er verder trots op dat ze fruit en dan met name appels en aardbeien mogen leveren aan Bakkerij Hermans. Ook leveren ze aan een aantal gerenommeerde horecazaken in Maastricht. Ertan: “Ik wil graag deze service de komende jaren gaan uitbreiden. We gaan ons in de toekomst nog meer richten op het leveren aan bedrijven”.

Ertan die vorig jaar augustus met Seher – ook werkzaam in de zaak – is getrouwd heeft naast de eerder genoemde zakelijke ambities nog een grote privé ambitie; “samen willen we graag een kindje!”, aldus Ertan en Seher. 

Turquoise Mosae Gusto is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 u. Donderdag tot 21.00u en zondag van 12.00 tot 18.00u. Voor meer informatie zie ook de website www.turquoisemosaegusto.nl