Home > Welkom Hier Festival in Maastricht

Welkom Hier Festival in Maastricht

apr 7, 2017 | Maregio

In Rebelle, Kesselskade 43, vindt op 21 april van 13.00 tot 17.00 uur het Welkom Hier festival Maastricht plaats. Welkom Hier staat voor een welkom en kleurrijk Maastricht, met sterke verbindingen tussen inwoners die net in Maastricht zijn komen wonen en inwoners die al generaties geleden in de stad zijn beland.


In Rebelle, Kesselskade 43, vindt op 21 april van 13.00 tot 17.00 uur het Welkom Hier festival Maastricht plaats. Welkom Hier staat voor een welkom en kleurrijk Maastricht, met sterke verbindingen tussen inwoners die net in Maastricht zijn komen wonen en inwoners die al generaties geleden in de stad zijn beland.

Welkom Hier is een gratis festival waar alle Maastrichtenaren kennis kunnen maken met de vele activiteiten in hun stad, met speciale aandacht voor vluchtelingen. Bezoekers kunnen hun horizon verbreden met inspirerende verhalen, visies en optredens van uiteenlopende sprekers en artiesten. Dit festival is onderdeel van een landelijk initiatief van mensenrechtenorganisatie Justice and Peace en wordt in Maastricht georganiseerd in samenwerking met de gemeente Maastricht in partnerschap met Rebelle en ruim twintig lokale organisaties.

Initiatievenmarkt en podiumprogramma

Het festival bestaat uit een initiatievenmarkt, workshops en een podium met optredens, muziek en toespraken. Zo zijn er presentaties door vluchtelingmuzikanten en zal er een workshop kaligrafie plaatsvinden. Stichting Not Just A Number organiseert een kinderprogramma met leuke activiteiten.

Op de initiatievenmarkt presenteren meer dan 20 lokale organisaties hun activiteiten aan de (nieuwe) inwoners van Maastricht, zoals het Mondiaal Centrum, COC Limburg en The Refugee Project van The Innbetween. Bezoekers kunnen een kijkje in de keuken nemen bij organisaties en via matchmakers worden er bijzondere ontmoetingen gecreëerd. Wethouder Gerats opent het festival.

“Tijdens het Welkom Hier Festival zien we het sociale en saamhorige gezicht van Maastricht. Verschillende organisaties van professionals én vrijwilligers laten zien hoe zij werken aan de integratie van vluchtelingen en daarmee een essentiële bijdrage leveren aan diversiteit van onze stad, waarin iedereen mee kan doen. Een mooie uitwisseling van initiatieven, kennis en ervaringen!” (Wethouder Gerats)

ELAINE conferentie

Het Welkom Hier Festival is georganiseerd naar aanleiding van de driedaagse conferentie van het project ‘ELAINE’ (European Local Authorities Integration Network). De gemeente Maastricht organiseert deze internationale conferentie over gezondheid in relatie tot integratie van migranten en vluchtelingen van 19 t/m 21 april 2017. Dit doet zij in het kader van het Europese subsidieproject ‘ELAINE’, waarbij zij samen met organisaties in Zweden, Engeland, Spanje en Denemarken kennis uitwisselt over integratie van migranten en vluchtelingen.

Kom langs om te zien wat er in jouw stad gebeurt door, met en voor statushouders.

Meer informatie

Welkom Hier website:

www.welkomhier.nl

Welkom Hier Facebook: 

https://www.facebook.com/manifestatiewelkomhier/  

Justice and Peace Nederland:

www.justiceandpeace.nl